Schumachers tilstand forværres

Ifølge forlydender fra hospitalet i Grenoble, hvor Michael Schumacher er indlagt, kompliceres den 7-dobbelte verdensmesters opvågningsproces nu af en lungebetændelse.

Michael Schumacher . Copyright Daimler Benz

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 12/2 2014 klokken 10:02

Ifølge den tyske avis ’Bild’ er Michael Schumacher i behandling for lungebetændelse. Man har ellers påbegyndt processen med at bringe tyskeren ud af det kunstige koma, som han har været holdt i siden sin ulykke d. 29. december, men nu skulle der altså være stødt komplikationer til.

Michael Schumacher. Copyright Daimler-Benz

Bild har allieret sig med en Heinz Peter Moecke, som er leder af afdelingen for akutmedicin ved en klinik i Hamborg, og han udtaler: ”En af årsagerne til, at han har pådraget sig en lungebetændelse, kan være intuberingsslangen (som indføres i patientens luftrør, når vedkommende ikke selv er i stand til at trække vejret, red.), fordi den ikke tillader patienten at hoste og derved rense halsen for sekret.”

”En rask person hoster eller synker flere gange i minuttet uden at tænke over det, og det er med til at beskytte lungerne mod en infektion. Lungebetændelse er generelt en alvorlig og farlig sygdom (for en patient i koma), fordi kroppen bliver tilført mindre ilt og immunforsvaret generelt er meget svækket.”

Den tyske professor, som vi skal understrege ikke er direkte involveret i behandlingen af Schumacher, men som udtaler sig generelt om sygdomsmønstre og komplikationer, tilføjer: ”Patienten vil modtage antibiotika over en periode på 7-10 dage. Hvis effekten er som ønsket, vil der være en synlig bedring indenfor 3-4 dage, hvorefter patienten umiddelbart er udenfor fare. Men der findes bakterier, som er resistente overfor mange typer antiotika, og i de tilfælde vil der gå længere, inden patienten kan erklæres for udenfor fare."

Schumachers talskvinde, Sabine Kehm, har ikke ønsket at udtale sig om de nye oplysninger. Hun meddeler blot, at ”Vi vil ikke kommentere på spekulationer.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 2 nye hold i 2015 Red Bull kommer stærkt tilbage »