Lovlige donuts i år

Sidste år henrykkede Sebastian Vettel tilskuere og tv-seere, da han i Indien lavede donuts. Det kostede en bøde til holdet. Siden fortsatte han med at lave donuts, og i år kan han fortsætte med det. Altså hvis det er ham, der vinder.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/2 2014 klokken 16:02

Det bliver tilladt at fejre en sejr med donuts i år, og denne gang er det uden de store risici for bøder. De er der dog stadig, men nu står det direkte i en tilføjelse til det sportslige reglement artikel 43.3, at vinderen har lov til fejre sin sejr.

Får Sebastian Vettel muligheden for at lave donuts i år?
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Det skal dog ske før Parc Ferme, det skal ske uden at være til gene for andre kørere eller med risiko for bilens lovlighed, og så må det ikke forsinke podieceremonien.

Det kan lyde af meget, men betyder i praksis, at du ikke staller motoren ude på banen, og bruger du så meget benzin, at bilen ikke har den lovpligtige rest tilbage, så bliver du straffet, og så skal du ikke lave donuts i chikanen og tvinge de andre biler til at bremse unødigt op.

Sebastian Vettel har dog, irriteret over den reprimande han fik og bøden, som Red Bull Racing fik i Indien, konfronteret FIA præsidenten Jean Todt.

Sebastian Vettel fik en reprimande fordi han ikke bragte bilen i Parc Ferme. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Den firdobbelte verdensmester ved nu, hvordan han kan lave donuts.

”Naturligvis var regelbruddet ikke på grund af donuts, det var for ikke at bringe bilen hjem i Parc Ferme.”

”Det er en åndssvag regel, men i løbene efter havde vi en grund til at lave donuts, og hver gang bragte jeg bilen tilbage og fik derfor ingen bøde.”

”Der er en Parc Ferme-regel. Vi fulgte ikke reglen, og derfor stod det klart. I fremtiden ved vi, hvordan vi gør det ordentligt.”

Om Sebastian Vettel eller en anden kører laver donuts i år vides ikke, men Sebastian viste med sejre i de sidste fire løb, at han godt kan finde ud af det.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FOTA på sammenbruddets rand Magnussen lægger først fra land »