Stille FP3

Der er rygter fremme om, at flere hold overvejer at droppe den 3. frie træning forud for det australske Formel 1 Grand Prix på søndag, da der er for stor risiko for, at de ikke vil være klar til kvalifikationen to timer senere.

Klar til pit stop . Copyright Abu Dhabi

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/3 2014 klokken 14:03

Vintertestene op til denne sæson har vist, at de helt nye 1,6 liters Formel 1 motorer med turbo mildest talt er noget ustabile.

Nu florerer der så rygter i pitten om, at flere hold helt overvejer at droppe den tredje træning for at sikre sig, at deres biler er klar til kvalifikationen to timer senere.

”Det tager omkring 6 timer at skifte en hel motor og op mod 18 timer, hvis man kun skal skifte dele i den,” udtalte Force Indias tekniske direktør Andy Green.

”Det vil vi simpelt hen ikke kunne nå, hvis der er noget, der går galt i den 3. frie træning,” sluttede han.

Charlie Whiting bekræfter rygterne.

”Jeg har hørt flere hold tale om at droppe den tredje træning, så de kan være sikre på at have en bil klar til kvalifikationen,” kom det bekræftende fra løbsdirektøren.

Om rygtet holder stik, må vi vente med at se til på lørdag, men det vil være noget af en skuffelse, hvis holdene kun vælger at køre et par installationsomgange.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Go Suzie Ingen 107% i Melbourne »