Mercedes er god for 900 HK

Noget tyder på, at Mercedes’ nye turbomotor er endnu kraftigere end hidtil antaget. Flere kilder antyder, at Hamilton og Rosberg råder over hele 900 HK i den nye W05.

Mercedes V6 turbomotor . Copyright Daimler Benz

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 17/3 2014 klokken 19:03

Nico Rosberg vandt som bekendt det australske Grand Prix i overlegen stil, og noget tyder på, at tyskeren fik rigtig god hjælp af den nye Power Unit fra Mercedes.

Nico Rosberg. Copyright Daimler Benz

Op til åbningsløbet i Australien lød de officielle meldinger på, at den nye motor ydede omkring 740 HK. Niki Lauda, som er bestyrelsesformand hos Mercedes, og som således burde vide besked, afslørede at motoren i sig selv leverede 580 HK, hvortil skal lægges de 160 HK, som de nye ERS-enheder byder ind med.

Flere af rivalerne på gridden mener dog nu at vide, at dette tal i høj grad er i underkanten. I et interview med den tyske avis ’Bild’ udtaler Helmut Marko fra Red Bull således: ”Deres motor har helt sikkert flere kræfter, end de siger.”

Christian Horner og Dr. Helmut Marko. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Mens Red Bull selv kæmper hårdt for at finde både fart og pålidelighed i deres nye racer, kan Helmut Marko konstatere, at Mercedes er langt foran. ”Mercedes har ingen problemer med deres motor, og de har endda kræfter til overs. De er i stand til at køre strategisk,” slutter Marko.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Klumme: Det evige spørgsmål - del 2 Klumme: Australiens GP - Dagen Derpå »