Bahrains GP: 3. frie træning. Hamilton hurtigst

Det ligner efterhånden en magtdemonstration af Lewis Hamilton og Mercedes. Englænderen har nu været hurtigste mand i alle 3 træningssessioner i Bahrain.

Lewis Hamilton . Copyright Daimler Benz

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 5/4 2014 klokken 15:04

Efter de sædvanlige installationsomgange, hvor kørerne straks returnerer til pitten, kommer den første noterede tid på tavlen efter 8 minutter. Det er Adrian Sutil, som sætter en beskeden tid på 1:44.515. Den første frontrunner, som kommer på tavlen, bliver Daniel Ricciardo, som runder banen i 1.39.672, denne tid bliver dog hurtigt slået af Daniil Kvyat i Toro Rosso.

20 minutter inde i sessionen har vi begge Ferrari-kørere på banen, samtidig med den forsvarende verdensmester Sebastian Vettel. Vettel lægge roligt ud og kører på 6. bedste tid, mens de 2 Ferrarier sætter sig på P2 og P3.

Kimi Räikkönen. Copyright Ferrari Media

Umiddelbart herefter kommer den første McLaren på banen. På sin første omgang fortrænger Kevin Magnussen Vettel fra P6, og på omgangen efter forbedrer danskeren sig yderligere og går på P5.

Nu kommer også de 2 Mercedes-kørere på banen, og samtidig ruller Button i den anden McLaren ud fra pitten. Mercedes viser straks deres styrke, da Hamilton slår den hidtil bedste tid med 1,3 sekund. Rosberg laver til gengæld en kørefejl og må nøjes med P12 på dette tidspunkt. Button viser, at der er fart i McLarens racer i denne weekend, da han sætter sig på P2 – hullet op til Hamiltons Mercedes er dog stadig på næsten et sekund. Halvvejs gennem sessionen er Nico Hülkenberg på P3 i sin Force India, mens Daniil Kvyat og Toro Rosso er på P4. Hamiltons bedste tid på dette tidspunkt hedder 1:37.340.

Romain Grosjean beklager sig over manglende vejgreb i sin Lotus. Problemerne ser ud til at fortsætte for det trængte Lotus team.

Sebastian Vettel. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Med 20 minutter igen mister Vettel herredømmet over sin racer i sving 2. Han taber bagenden og motoren staller. Det ser ud til, at sessionen er overstået for verdensmesterens vedkommende.

Kort efter får vi de første omgange fra Williams. De flotte hvide racere med Martini-bemalingen har ikke haft travlt med at komme på banen i denne session, men de er med i front med det samme. Bottas tager P3, mens Massa tager P4.

Felipe foran Valtteri. Copyright Williams F1

Med et kvarter tilbage får vi både Mercedes og Ferrari ud på de bløde dæk. Nu skal der gøres klar til kvalifikationen. Rosberg skærer straks 2 sekunder af den hidtil bedste tid – tyskeren kører på 1:35.439. Det vil Lewis Hamilton imidlertid ikke have siddende på sig, og vinderen fra Malaysia kører 1/10 hurtigere. Det ligner endnu en magtdemonstration fra Mercedes.

Force India er også kommet ud på de bløde dæk, og de ser ud til at have fundet et godt setup inden kvalifikationen. Med 8 minutter tilbage går Perez på P3, mens teamkammeraten Hülkenberg er på P4.

Sergio Perez. Copyright Sahara Force India

I de døende minutter lykkes det for både Button, Alonso, Räikkönen og de 2 Williams-kørere at forbedre sig, nu hvor de også er på de bløde dæk, men ingen af dem er i nærheden af Hamiltons og Rosbergs tider.

Lewis Hamilton. Copyright Mercedes AMG

Lewis Hamilton har således indtil videre fået fuldt udbytte af weekenden i Bahrain, da briten har været hurtigst i alle 3 træningssessioner. Vi er spændte på at se, om nogen kan vippe ham af pinden i kvalifikationen.
Hamiltons bedste tid endte på 1:35.324 efterfulgt af Nico Rosberg i 1:35.439. Kevin Magnussen slutter på P11 med en bedste tid på 1:36.822. Danskeren nåede blot at tilbagelægge 8 omgange og må se teamkammeraten Jenson Button køre 4/10 hurtigere. Der er lagt op til revanche i kvalen.

Jenson Button. Copyright McLaren Media

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: 2. frie træning. Hamilton hurtigst Klumme: hverken vådt eller tørt »