Bahrains GP: Kvalifikation: Rosberg på pole

De 3 træninger blev i dén grad domineret af Mercedes, og det billede kom til at gentage sig i kvalifikationen. Hamilton blev dog stødt fra tronen af sin teamkammerat.

Nico Rosberg . Copyright Mercedes AMG

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 5/4 2014 klokken 16:04

Indtil videre har weekenden i Bahrain været én stor magtdemonstration fra Mercedes og især Lewis Hamilton. Briten har været hurtigste mand i alle 3 træninger, og er således storfavorit til også at tage pole position.

Hamilton har aldrig vundet i Bahrain, men det ser ud til, at han har alle kort på hånden i år. Eller lurer der en overraskelse?

Kvalifikationen kommer til at foregå i tiltagende mørke, og selv om temperaturen også forventes at falde en smule, er det stadig en varm omgang for kørerne.

Vi er klar med vores LIVE-dækning af kvalifikationen til Bahrains Grand Prix.

Q1
Tiden er startet, og første bil på banen er en Sauber med Gutierrez bag rattet. Også de 2 Force India racere er tidligt ude.
Gutierrez kører i 1:38.521, en tid som straks bliver underbudt af både Perez, Vergne og Hülkenberg.

5 minutter inde i Q1 kommer Ricciardo og Hamilton på banen. Indtil videre har alle været på de hårde dæk - vi har i træningerne set, at der op til 2 sekunders forskel mellem de 2 dæktyper på denne bane, så mon ikke de bløde hurtigt bliver taget i brug?

Ny bedste tid fra Ricciardo, som kører i 1:36.676.
Alonso på P2, blot 1/10 langsommere end australieren.

Her kommer Rosberg og Hamilton, og de slår begge Ricciardo. Hamilton kører 1:35.323.

Første omgang fra Kevin - det rækker til P8, i en tid som er godt 2 sekunder langsommere end Hamiltons. Button er en smule hurtigere, og nu er passerer Vettel også stregen i en tid, som er en smule bedre end Kevins.

Med 7 minutter igen tager Gutierrez hul på de bløde dæk, og straks rykker han op på P3. Aktivitet i pitten, hvor flere kørere skifter til de bløde dæk, blandt dem Kevin Magnussen.

Først med 4 minutter igen ser vi den første Williams-racer ude på banen. Det er Bottas, og han er på de bløde dæk med det samme. Mellemtiderne ser rigtig gode ud, og finnen er flyvende. Han slår Hamiltons bedste tid med næsten 4/10. Bag ham er Hülkenberg endnu hurtigere, og pludselig er Mercedes kun på P5 og P6.

Kevin er nede på P14, så det begynder at se lidt kriminelt ud.

Räikkönen og Kvyat passerer begge Kevin i tabellen, og pludselig er han nede på P17, men han er ude på sin sidste flyvende omgang. Og det rækker til P7!! Til gengæld er både Sutil og Maldonado ude.

Q1 er slut, og Top 5 er Hülkenberg, Bottas, Perez, Massa og Räikkönen. Hülkenbergs tid hedder 1:34.874.
De 6 kørere, som allerede nu kan lægge hjelmen på hylden for i dag er Maldonado, Sutil, Kaboyashi, Bianchi, Ericsson og Chilton.

Nico Hülkenberg. Copyright Sahara Force India

Pastor Maldonado. Copyright Lotus F1

Umiddelbart ser det altså ud til, at det godt kan lade sig gøre at true de sølvfarvede Mercedes-racere, men det skal lige tages med i regnestykket, at hverken Hamilton eller Rosberg har taget de bløde dæk i brug endnu.


Q2
Q2 er skudt i gang, og denne gang er Williams hurtigt ude af starthullerne. Også Mercedes er ude med det samme, og nu er de også på de bløde dæk.

Første tid kommer fra Hülkenbergs Force India, og uret stopper på 1:35.682, altså væsentligt langsommere end i Q1. Han bliver da også straks passeret af både Räikkönen og Hamilton, hvor sidstnævnte er næsten 2 sekunder hurtigere end Hülkenberg.

Nico Rosberg kører nu endnu hurtigere, mens Ricciardo tager P3 foran Alonso. Vi har endnu ikke set nogen af de 2 McLaren racere.

Med godt 6 minutter igen kommer både Button og Kevin på tavlen - Button på P4 og Kevin på P6. Begge returnerer straks til pitten, hvor der nu er hektisk aktivitet. Der skiftes til friske dæk, inden det går løs i de sidste 4 minutter.

Sebastian Vettel har trukket den længe her i Q2. Han har ikke sat en tid endnu, her hvor der kun resterer 3 minutter. Nu kommer der en flyvende omgang fra den regerende verdensmester, og den rækker til P8. Han går imidlertid straks af gassen, og tiden tillader ham ikke endnu en omgang. Bottas skubber nu Vettel ned på P9, så det lugter af en tidlig exit til Vettel. Over radioen brokker Vettel sig over sit gearskifte, og han er nu udenfor top 10. For første gang i meget, meget lang tid kommer Vettel således ikke med i Q3.

Tiden er gået, og enkelte kørere er fortsat i gang med flyvende omgange. Kevin er på P9, og den får han lov at beholde. Ingen af de bagvedliggende formår at passere ham.

Nico Rosberg. Copyright Daimler Benz

Q2 er slut, og Top 5 er Rosberg, Hamilton, Ricciardo, Button og Alonso. Rosbergs tid hedder 1:33.708.
I bunden af tabellen er det game over for Vettel, Hülkenberg, Kvyat, Vergne, Gutierrez og Grosjean.

Sebastian Vettel. Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Q3
Nedtællingen er begyndt, men ingen af de 20 tilbageværende kørere har travlt med at komme ud på banen. Der går halvandet minut, før den første bil viser sig, og det er Bottas i Williams. Teamkammeraten Felipe Massa følger lige efter, og nu er også Mercedes ude.

Den første tid kommer fra Bottas, og den hedder 1:34.247. Massa følger efter i 1:34.511, men Perez klemmer sig hurtigt ind imellem dem. P2 til Perez.

Rosberg slår Bottas' tid med 1 sekund, og Hamilton tager P2. Kevins første omgang rækker til P7, mens Alonso lægger ud med P8.

Jenson Button tager P6, og Kevin er derfor nede på P8. Der resterer 4 minutter.

Ganske bemærkelsesværdigt er det, at Perez er på P4. Flot kørt af mexikaneren, som kun overgåes af Rosberg, Hamilton og Bottas.

Selv om ingen ser ud til at kunne true de 2 Mercedes-racere, kører de begge ud igen. Der er vist gang i en intern duel.

Med 2 minutter igen er alle 10 biler på banen. Nu gælder det!!
Kimi Räikkönen har slet ikke sat en tid endnu, så det er alt eller intet for finnen.
Det kommer til at gå stærkt med tiderne nu, for kørerne ligger som perler på en snor.

Ricciardo på P3, Alonso på P9, som Kevin straks tager tilbage. Rosberg afbryder sin omgang, efter en kørefejl fra Hamilton. Nu er tyskerens pole ikke i fare.

Nico Rosberg. Copyright Mercedes AMG

Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

Rosberg tager pole position i tiden 1:33.185.
Top 10 ender således:
1: Nico Rosberg, Mercedes
2: Lewis Hamilton, Mercedes
3: Daniel Ricciardo, Red Bull
4: Valterri Bottas, Williams
5: Sergio Perez, Force India
6: Kimi Räikkönen, Ferrari
7: Jenson Button, McLaren
8: Felipe Massa, Williams
9: Kevin Magnussen, McLaren
10: Fernando Alonso, Ferrari

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Susie bekræfter fredagstræninger Vergne indlagt pga. vægttab »