Vergne indlagt pga. vægttab

Det er meget omtalt i pressen, at kørere bliver nødt til at sulte sig selv. Det gør de for at kunne spare nogle kilo, ja sågar helt ned til gram, for at få en bedre omgangstid!

Jean-Eric Vergne . Copyright Getty Images/Toro Rosso

Af: Nicolai Hald Jepsen (nhj@bmf1.dk) d. 6/4 2014 klokken 12:04

Vinteren har været hård ved mange af kørerne i dette års Formel 1-felt. Da vinteren har stået på hård træning, diæter og nogle dage helt uden mad, er det efterhånden begyndt at skabe fatale skader for nogle af kørerne.

Senest har Jean-Eric Vergne meldt ud, at han har været indlagt fordi han havde sultet sig i en længere periode. Er det virkelig her, at Formel 1 er nået til?

Daniil Kvyat og Jean-Eric Vergne. Copyright Getty Images/Toro Rosso

Vergne, som både højde- og vægtmæssigt er større end hans nye teamkammerat Daniil Kvyat, har tabt sig grotesk meget, udelukkende fordi hans størrelse satte minimum 4 tiendedele mere på hans omgangstider end den unge russers.

”Her i vinters havde jeg, som mange andre kørere, en stram diæt, men på et tidspunkt når man til et punkt, hvor kroppen bare ikke kan mere. Der nåede jeg til.”

”Det stod faktisk så slemt til, at jeg måtte indlægges mellem Australiens Grand Prix og Malaysias Grand Prix. Jeg manglede vand og mad … Jeg var alt for svag,” udtalte Vergne sig.

Jean-Eric Vergne. Copyright Getty Images/Toro Rosso

Selvom vægtgrænsen er forhøjet til 692 kg pga. V6 turbo motorerne, er denne grænse stadig alt for lav ifølge Jean-Eric Vergne.

”Formel 1 biler er utroligt svære at styre, så vi har behov for så mange kræfter som muligt. Nu, hvor vi er tvunget til at tabe os unaturligt meget, er kræfterne der ikke. Denne situation er åndssvag,” afslutter den 23-årige franskmand.

Mange kørere har kommenteret reglen, men der er endnu ikke faldet en dom om, hvorvidt den bliver ændret.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: Kvalifikation: Rosberg på pole Gridstraf til Sutil og Ricciardo »