Kinas GP: 2. frie træning. Hamilton hurtigst

Første frie træning viste ikke så meget omkring styrken, men dog at Ferrari har en bil, der kan være med, hvis den virker. Anden træning forventes at blive en del hurtigere og vise et mere reelt styrkeforhold forud for søndagens Grand Prix.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/4 2014 klokken 09:04

Kevin Magnussen havde en rimelig fin første træning, men danskeren vidste også efterfølgende, at der skulle mere til, hvis han skal have sig en rigtig god weekend igen.

Ferrari havde den ultimative op og ned session, da Alonso noterede sig for den hurtigste tid, mens Kimi Räikkönen ikke formåede at få sat en tid.

Fra starten af denne anden træning var der stor aktivitet på banen. Kevin var hurtigt blandt de hurtigste, men der skulle ikke gå meget mere end 15 minutter, før Alonso igen var noteret for hurtigste tid, en tid der tilmed var et halvt sekund hurtigere end hans egen bedste tid fra første træning.

Kimi Räikkönen fik også relativt tidligt sat en tid, der dog var en del langsommere end Alonsos, men finnen kom i hvert fald i gang.

McLaren valgte fra starten at sikre Kevin Magnussen en del omgange på banen, så han kunne lære banen bedre at kende, hvilket betød, at det ikke var de allerhurtigste tider, der blev sat. Alligevel kunne Kevin notere sig ganske fornuftige tider, der var blandt de hurtigste.

Maldonado stod for en lidt speciel afkørsel i starten af første træning, da han med al tydelighed viste, at man skal se hvor man kører. Venezuelaneren kørte nemlig af banen, mens han sad og pillede med knapperne på sit rat.

I denne anden træning gik det igen galt for for ham, da han havde for meget fart på ind til pitten. Lotusen endte i muren, og det satte en alt for tidlig stopper for hans anden træning. Hovedrysten fra pitten sagde alt.

De bløde dæk blev også fundet frem, i modsætning til første træning, hvilket betød, at vi så de første tider under 1.39.

Rosberg, Ricciardo og ikke mindst Alonso var de første under 1.39, med Alonso som den hurtigste endnu engang.

Hamilton ville dog også være med, så han gik lige ud og satte hurtigste tid af alle, med en især meget imponerende tredje sektor tid, der var 2 tiendedele sekund hurtigere end Alonsos bedste tid. Tiderne nærmede sig på dette tidspunkt 1.37.

Alle fik sat en tid, og med 20 minutter tilbage af sessionen var forskellen mellem top og bund på hele 5.3 sekund. Værd at bemærke var det, at det ikke så overraskende var de to Caterham racere, der lå i bunden, men at Jules Bianchi i den ene Marussia var mere end et sekund hurtigere end holdkammeraten Max Chilton.

Jules Bianchi. Copyright Marussia F1

En stor del af denne anden træning bød dog på decideret løbstræning med tunge biler, hvilket betød at der blev kørt relativt langsomt.

Flere hold testede også holdbarheden af deres dæk, hvilket igen sendte tiderne den forkerte vej, men det gav underholdning og mange biler på banen.

I de døende minutter får Kevin Magnussen besked på at køre bilen til grænsen, for at se hvad dækkene kan holde til. Kevin var på dette tidspunkt nede som nummer 12, en placering der med den udmelding ikke ville blive forbedret.

De to Mercedes racere sluttede ikke overraskende begge i top 3, kun adskilt af Alonso i Ferrari.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kinas GP: 1. træning. Alonso hurtigst Fremskridt hos McLaren, men… »