Lauda nægter Mercedes fordel

Niki Lauda har svaret igen på den kritik, der har været omkring Mercedes' Formel 1 biler i år. Det rygtes, at Mercedes bilerne har flere hestekræfter end de andre i feltet, og at dette er årsagen til den store afstand til de øvrige teams.

Niki Lauda . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Nicolai Hald Jepsen (nhj@bmf1.dk) d. 19/4 2014 klokken 23:04

Dr. Helmut Marko fra Red Bull har hele ugen kommenteret, at Mercedes bilerne er markant hurtigere end de andre i feltet.

Det har tidligere været rygtet, at Mercedes kører med flere hestekræfter end de andre, og at det er derfor, forskellen i performance er så stor. Andre har antydet, at Petronas, som leverer brændstof til Mercedes, er skylden til de skjulte kræfter.

Det ternede flag til Lewis Hamilton. Copyright Daimler Benz

Mercedes' bestyrelsesformand Niki Lauda svarer kontant igen.

”Hvordan kan folk rent faktisk vide det? Svaret er jo simpelt. Ingen ved, hvor mange hestekræfter motorerne producerer, ikke Mercedes, ikke Renault og heller ikke Ferrari.

Selv ved vi kun knapt, hvad vores biler yder, og vi kender slet ikke forskellene til de andre teams. Det eneste vi kan, er at sammenligne ud fra de GPS signaler vi får tilbage, men det er ude på banen.

De målinger vi får tilbage, afhænger både af om dækkene, aerodynamikken og meget andet virker optimalt. Vi kan altså ikke ud fra de signaler vi får tilbage, svare på, hvor mange hestekræfter der ydes,” afslutter Niki Lauda interviewet.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel indrømmer, svært at slå Ricciardo Kinas GP: Løbet LIVE - Ferrari på podiet »