Vettel trodsede (næsten) ikke teamordre

"Tough luck," lød det fra Vettel, da han for anden gang i denne sæson blev bedt om at lade sin holdkammerat komme forbi. Ifølge holdchef Christian Horner var Vettels udtalelse dog ikke et tegn på, at tyskeren direkte trodsede holdets ordre.

Sebastian Vettel og Christian Horner . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 21/4 2014 klokken 14:04

Efter sigende skulle Vettel have troet, at han selv og Daniel Ricciardo var på samme strategi, hvilket Christian Horner dog afviser, at de var.

Under sæsonens 3. løb i Bahrain fik Vettel også besked på at lade Ricciardo passere. I Bahrain var Vettel og Ricciardo på forskellige dækstrategier, og det var Vettel godt klar over. Under gårsdagens løb troede Vettel, at han og Ricciardo var på samme dækstrategi, eftersom de begge var ude på samme dæktype, da Vettel fik beskeden. Vettel havde dog været ude på sine dæk i længere tid end Ricciardo, og tyskerens dæk blev hurtigere slidt op end aussiens.

”Han er en racerkører, så selvfølgelig spurgte han først og fremmest om, hvilke dæk Daniel var ude på”, udtalte Christian Horner efterfølgende til crash.net.

”Hvad han ikke var klar over på det tidspunkt var, at de var på forskellige strategier – for Seb brugte hurtigere sine dæk op – så vi overvejede en tre-stop dækstrategi til Sebastian”.

”Jeg tror, han forstod, at de var på samme dæk, og at de derfor var på den samme strategi, og han ønskede at race. Situationen var dog, at hans dæk var en hel del ældre på det tidspunkt, han brugte hurtigere sine dæk op, og det så meget ud som et tre-stop [løb]”.

”Så snart han forstod det, lod han ham [Ricciardo red.] straks komme forbi, og han kunne se, at han simpelthen ikke havde farten til at holde ham bag sig, derfor var det helt meningsløst”.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Farmand tager fokus Kinas GP - Dagen Derpå »