Er Bernies regeringstid slut?

Beskyldningerne mod Bernie Ecclestone er mange, og nu begynder den endelige retssag mod ham i sagen om korruption. Uanset udfaldet mener kilder, at Ecclestone er færdig som forsanger for Formel 1.

Af: Nadia Enevoldsen (ne@bmf1.dk) d. 24/4 2014 klokken 09:04

Det er snart længe siden, beskyldningerne om korruption imod Bernie Ecclestone for alvor begyndte, og nu begynder retssagen mod ham i München, Tyskland.

Hvis han findes skyldig, står han til omkring 10 års fængsel – Eller en betaling på 250 millioner pund for at undgå det.

Helt konkret er Bernie blevet beskyldt for at have betalt 26 millioner pund til en tysk bankmand for at lette salget af bankens andel i Formel 1 til deres nuværende ejer, det private investeringsfirma CVC Capital Partners.

Bernie skulle eftersigende have bestukket Gerhard Gribkowsky fra BayernLB Bank, da opkøbet fra CVC ville sikre ham sin position som administrerende direktør for Formel 1.

Gerhard Gribkowski blev i 2012 idømt 8 års fængsel for skattesvig og korruption i forbindelse med betalingen. Ecclestone nægter selvfølgelig, at de 26 millioner pund var bestikkelse, men påstår i stedet, at Gribowsky forsøgte at afpresse ham med ubegrundede påstande om hans skatteforhold.

Far og datter, Bernie og Tamara Ecclestone. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Ifølge ’Times’ kan CVC uanset udfaldet af sagen ikke fortsætte med Bernie som administrerende direktør, men indtil videre ser det ud til, at han beholder sin position indtil september, hvor retssagen burde slutte.

Retssagen kører helt til september netop fordi, Bernie skal have tid til at passe Formel 1 – Derfor kører sagen kun to dage om ugen.
Det er de samme dommere, som dømte i sagen mod Gerhard Gribkowsky, der skal dømme i Bernie Ecclestones sag.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel får ny Suzie Teamordrer kan komme i spil hos Mercedes »