Lotus næse til McLaren

McLaren stiller måske til start med en splittet næse, som den Lotus anvender, når den europæiske Formel 1 sæson indledes i den kommende weekend.

Lotus-kørerne . Copyright Lotus F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/5 2014 klokken 10:05

McLaren mangler downforce, og banen udenfor Barcelona er en af de baner, der kræver en racer med god downforce, så derfor er McLaren tvunget til at finde på noget.

Selvom Lotus ikke ligefrem har været det stærkeste hold i denne sæson, er det angiveligt netop Lotus' aerodynamiske løsning, McLaren kikker meget på. Rygterne siger, at McLaren vil stille til start i Spanien med en splittet næse, i stil med den, der er at finde på den sorte Lotus.

McLaren har op til denne sæson hyret en del folk fra Lotus, som endnu ikke har haft mulighed for at få indflydelse på den nuværende racers design, men det skulle de have nu.

”McLaren er bygget op omkring nogle dygtige individer, som hver især har været med til at vinde mange løb,” udtalte McLarens løbschef Eric Boullier.

”Jeg tror bare, at vi nu skal sikre, at de arbejder sammen under et stærkt lederskab, så de kan genfinde deres tidligere succes,” kom det yderligere fra franskmanden, der kort før sæsonstarten blev hentet til McLaren fra netop Lotus.

McLarens aerodynamiker, Pat Symonds, udtalte, at de arbejder hårdt på at få Lotusfolkene til at passe ind i organisationen, og at de har set på nogle af de andre fortolkninger, der har været omkring de nye aerodynamiske regler.

”Vi har set på flere fortolkninger af næsen,” indrømmede Symonds, der dog tilføjede, at nogle af dem simpelthen ikke ville passe til McLaren raceren. Dobbeltnæsen ser dog ud til at være en mulighed, i modsætning til den flade næse, der er på Mercedes- og Ferrariracerne.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lauda lovpriser Mercedes Vettel og Riciardo i åben strid »