Sir Jack Brabham død

Endnu en Formel 1 legende er gået bort. Den tredobbelte Formel 1 verdensmester Sir Jack Brabham sov roligt ind i en alder af 88 år.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/5 2014 klokken 10:05

Her til morgen, australsk tid, sov Sir Jack Brabham roligt ind i sit hjem. Udmeldingen om den tredobbelte verdensmesters død kom fra hans søn, David Brabham.

”Det er en sorgens dag for os,” lød det fra David Brabham i pressemeddelelsen.

”Min far sov roligt ind i sit hjem her til morgen i en alder af 88 år. Han levede et fantastisk liv, hvor han opnåede mere end de fleste turde drømme om.”


Sir Jack Brabham begyndte at køre race i 1948 og han fik sin Formel 1 debut i 1955.

Hans første sejr kom i Monacos Grand Prix, hvor Formel 1 karavanen lander i næste weekend. Her vandt Sir Jack Brabham for første gang i 1959.

Jack Brabham, Brabham BT26, Mont Tremblant 1969

Brabham var aktiv i 15 år. Hans sidste sejr kom i Sydafrika i 1970 i en alder af 43 år, hvilket også markerede slutningen på hans karriere.

Brabhams verdensmesterskab i 1966 sikrede han sig i sin egen racer, BT19, og han er til dato stadig den eneste, som selv har bygget og kørt en mesterskabsvindende Formel 1 racer.

Brabham solgte sit hold til Bernie Ecclestone efter 1970 sæsonen. Ecclestone fortsatte med at anvende Brabham navnet frem til 1990.

Rest in Peace

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Renault betaler en høj pris Ricciardo bliver i Red Bull »