Nye motorer alt for dyre

De nye Formel 1 motorer skulle være med til at reducere omkostningerne i Formel 1, men den avancerede teknologi omkring motorerne har vist sig at gøre det dyrere for holdene, hvilket Patrick Head nu langer ud efter.

Patrick Head . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/6 2014 klokken 10:06

Den tidligere Williams direktør, Patrick Head, udtaler til Williams' hjemmeside, at han er bekymret over de nye motorregler, der ser ud til at gøre motorerne omkring 10 gange så dyre som dem, der blev brugt i sidste sæson.

Hybrid enhederne har vist sig særdeles effektive, men det store drejningsmoment har tilført holdene en række nye udfordringer.

”Man kan lave en motor med 800 HK for omkring 2 millioner € om året, men de nye avancerede motorer koster noget, der ligner 10 gange så meget,” kom det fra Head.

”Jeg syntes, de nye Power Units er meget fascinerende, men de er alt for dyre i forhold til det arbejde, de skal udføre,” kom det yderligere fra Head.

Når det nu er Williams, Head blev interviewet til, er det nærliggende, at han også bliver spurgt ind til Williams holdet.

”Jeg er utrolig glad for at se, at de gør det så godt, som de gør. Pat Symonds og de andre nye folk, de har fået om bord, udfører et rigtigt godt arbejde.”

”Det glæder mig at se, at der er smil på læberne hos Williams folkene, selvom de godt ved, at de skal gøre det endnu bedre,” sluttede Head.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Räikkönen: Jeg vil det her Vettel mangler motorer »