Red Bull i ulovlig test?

Der florerer rygter om, at de forsvarende mestre fra Red Bull har foretaget en hemmelig test inden sæsonåbningen i Australien. En test, som i givet fald vil være i strid med de gældende regler.

. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 5/6 2014 klokken 16:06

Den tyske avis ’Bild’ rapporterer om en hemmelig test, som skal have fundet sted i Graz i Østrig. Her råder et selskab ved navn AVL over en indendørs, rullende bane – mere eller mindre som et meget stort rullefelt – hvor Red Bull angiveligt skulle have foretaget en test over 6 dage. Testen skulle have fundet sted i perioden mellem den sidste pre-season test i Bahrain og sæsonens første løb i Melbourne, og menes naturligvis at være foranlediget af Red Bulls meget problematiske optakt til sæsonen, hvor de forsvarende mestre stort set ikke fik bilen på banen i nogen af de officielle tests.

Sebastian Vettel. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Hvis rygterne holder stik, har Renault også deltaget i testen, og med 6 dage til rådighed på noget, som med lidt god vilje kan kaldes en testbane, kan både Red Bull og Renault have indhentet en stor mængde værdifulde data forud for starten på sæsonen.

Oplysningerne stammer fra en unavngiven kilde, som også skulle have afleveret materiale til både FIA, Mercedes, Ferrari og Sauber.

Oprindeligt tydede meget på, at det var Toro Rosso, Red Bulls juniorteam, som havde foretaget testen i Graz, men en række tweets fra Red Bulls testkører Antonio Felix da Costa stiller muligvis sagen i et andet lys. Ifølge ’Bild’ tweetede da Costa i starten af marts måned, at han skulle til Østrig på en ”5-dages tur”, og 2 dage senere supplerede han med oplysningen om, at han skulle tilbringe weekenden i Graz, og at det ikke var af egen fri vilje. Red Bull har ingen tilknytning til Graz, og derfor kobles da Costas rejseaktivitet nu sammen med den formodede test hos AVL.

Antonio Felix da Costa. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Der forlyder endnu intet om, hvordan FIA forholder sig til disse forlydender, men der er næppe tvivl om, at en eventuel test vil være i strid med de gældende regler.

Vi følger sagen i de kommende dage.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canada bliver skæbneløb for Ferrari Kimi bliver 200 gammel »