Roskilde lægger asfalt til IRF

Den Internationale Racing Festival lægger vejen forbi Roskilde i oktober måned, hvor bilentusiaster kan få mulighed for at få en tur i deres drømmebil med en erfaren kører ved rattet.

Ford Mustang Shelby GT 500. Le Mans 2013. . Copyright Jens Hvas

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 7/6 2014 klokken 20:06

Da den internationale racing festival blev afholdt i København, var 57.000 bilelskere fra ind- og udland samlet for at få adrenalinen sendt en tur rundt i kroppen.

Konceptet er ganske enkelt. Som tilskuer har man mulighed for at købe sig til en tur i drømmebilen og opleve supersportsvogne helt tæt på. Turen bliver varetaget af en professionel racerkører. Overskuddet fra festivalen går til velgørenhed.

Konceptet bag festivalen er skabt af racerkører, Thorkild Thyrring, som også var manden, der kontaktede Roskildes borgmester, Joy Mogensen, om muligheden for at få racing festivalen til byen.

"Det bliver en kæmpe oplevelse af få Den Internationale Racing Festival til Roskilde! For to år siden havde festivalen over 57.000 besøgende inde i København, så vi har kæmpestore forventninger. Og så håber jeg naturligvis, at mange både vil deltage i racing festivalen og samtidig benytte lejligheden til at nyde nogle af vores mange andre attraktioner,” siger Joy Mogensen.

Det var ikke nogen svær beslutning for borgmesteren, da Roskilde før i tiden har været sat på motorsports-landkortet. I Roskilde lå nemlig Roskilde Ring, som fra 1955-1968 var en internationalt anerkendt racerbane. Her dystede datidens stjerner, også i Formel 1 enkelte gange, og banen fik stor betydning for dansk racersport og gav stor international omtale af Roskilde.

"Så når vi nu på en måde genopliver Roskilde Ring og lægger asfalt til imponerende biler og nogle af de dygtigste racerkørere, så har vi det historiske vingesus med. Vi har noget særligt her i Roskilde med Kevin og Jan Magnussen, men vi havde også noget helt særligt dengang, som stadig huskes – både i motorsportsverdenen og blandt de mange fans", slutter hun.

Den Internationale Racing Festival afholdes 18.-19. oktober 2014, hvor der laves et baneforløb gennem byens gader.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP: Kvalifikationen: Rosberg på pole Red Bull bekræfter Newey kontraktforlængelse »