Østrigs GP: 2. frie træning: Hamilton hurtigst

Mens Nico Rosberg satte tempoet i dagens første frie træning, var det teamkammeraten Lewis Hamilton, som var hurtigst i eftermiddagens session. Mercedes’ dominans fortsætter.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 20/6 2014 klokken 17:06

Dagens første session var præget af det omskiftelige vejr i alperne og blev ramt af byger, men i denne anden session forblev det tørt, og det betød, at der blev kørt rigtig mange omgange, formentlig med noget nær løbs setup.

Gennem hele sessionen var det de 2 Mercedes kørere, som dominerede tingene på Red Bull Ring. I starten af sessionen var alle kørere på soft dæk, og har var forskellen ikke så markant, men da først supersoft dækkene kom frem fra gemmerne, var der en verden til forskel på Mercedes og resten af feltet.

Lewis Hamilton endte således op med en tid på 1:09.542, hvilket er tæt på 2 sekunder hurtigere end Rosbergs bedste tid fra formiddagens træning. Nico Rosberg sluttede eftermiddagens session som næsthurtigst i tiden 1:09.919, altså knap 4 tiendedele langsommere end Hamilton.

På de følgende pladser, men distanceret med tæt på 1 sekund, finder vi Fernando Alonso, Valtteri Bottas og Felipe Massa. Stærk præstation af de 2 Williams kørere, som endnu engang har tænkt sig at blande sig i fronten af feltet.

Felipe foran Valtteri. Copyright Williams F1

Plads 6-9 tilhører Red Bull og McLaren, desværre med danske Kevin Magnussen som den marginalt langsomste af de 4. Sebastian Vettel satte sig på P6 med en tid på 1:10.807, mens Kevin på P9 kørte i 1:10.936. Mellem de 2 ligger både Button og Ricciardo, så tiderne er meget, meget tætte.

Jean-Eric Vergne afsluttede top 10, mens vi skal helt ned på P11 for at finde Kimi Räikkönen.

Lidt overraskende for undertegnede er det også, at begge Force India kørere havde mere end svært ved at matche deres indsats fra i formiddags. I den første session sluttede Perez og Hülkenberg på hhv. P6 og P7, men i denne anden session blev det kun til P13 og P17, i begges tilfælde med tider, som var væsentligt længere væk fra Mercedes’ end i formiddags.

Sergio Perez. Copyright Sahara Force India

Sessionen forløb relativt udramatisk, og det lykkedes for mange af kørerne at tilbagelægge ganske mange omgange. Flittigst af alle var Nico Rosberg, som satte 50 omgange på kontoen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hold øje med: Williams Østrigs GP: 3. frie træning: Bottas hurtigst »