• Forside

FIA godkender BMW's nye vinger

Under sidste uges testkørsler på banen i Jerez afprøvede BMW Sauber en ny type frontvinge, og disse noget alternative vinger vil nu se dagens lys under Frankrigs Grand Prix i den kommende weekend.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/7 2006 klokken 13:07

Ifølge en pressetalsmand fra BMW er det nu sikkert, at FIA har godkendt at BMW kører med et sæt temmeligt ejendommeligt udseende frontvinger. Dermed får vingerne sin debut ved løbet på Magny-Cours i den kommende weekend.

Der er egentlig tale om en slags finner, der er monteret på fronten, foran køreren, og de er øjeblikkeligt blevet døbt ’Twin Towers’ med reference til hovedsponsoren Petronas’ hovedkvarter i Kuala Lumpur.

Finnerne er efter sigende designet til at ’rydde op’ i luftstrømmen foran bilen og skal dermed forbedre den aerodynamiske ydeevne.


Til løbet i Frankrig vil vi se en BMW F1.06 med nye frontvinger (lille billede øverst) samt 'horn' på luftindtaget. Her er det Villeneuve i USA's GP.

Spørger man kørerne er der til gengæld ikke den store begejstring at spore. De mener ikke, at vingerne har nogen markant indvirkning på bilen performance. Robert Kubica, der testede i Jerez, ved ikke helt, hvad han skal forvente af vingerne.

”En gang i mellem må man jo prøve noget nyt,” siger Kubica. ”Jeg ved ikke helt hvad de skal gøre godt for. Jeg satte mig bare ned i bilen og kørte en omgang.”

”Om jeg mærkede nogen forandring i bilen? Næh, og jeg forventer heller ikke, at vi vil bruge dem i løbet,” siger BMW’s fredagskører.

Men det forventer BMW altså. Om de så indvirker positivt på BMW F1.06 vil vi få at vide søndag eftermiddag, når der er vinket med det ternede flag.

Ved samme lejlighed vil teamet montere horisontale vinger på luftindtaget, i lighed med hvad vi har set på McLaren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER