Cosworth på vej tilbage

Den mest vindende motorleverandør i Formel 1, Cosworth, overvejer kraftigt at komme tilbage som motorleverandør, nu hvor det er mere overkommelige V6 motorer, der anvendes.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 26/9 2014 klokken 09:09

I 80erne var Cosworth den altdominerende motorleverandør til Formel 1 med deres stærke V8 motorer, men fabrikanten trak sig fra sporten, efter at flere af Formel 1 holdene blev til fabrikshold og derfor ikke var interesseret i kundemotorer.

Cosworth kom tilbage til Formel 1 med Stewart Ford, hvilket flere kan huske som et skidt comeback med mange defekte motorer.

Men da Jaguar overtog Stewart, kom der mere styr på det, og stabiliteten indfandt sig igen.

Jaguar valgte at sælge holdet til Red Bull, der så samtidig valgte at udskifte Cosworth motorerne med Ferraris motorer, hvilket sendte Cosworth over til Williams og nogle af de mindre hold.

Mark Webber i Williams

Cosworth valgte få år efter at forlade sporten, da man mente, at det var for dyrt at udvikle de specialiserede Formel 1 motorer, som de yderligere ikke så værende synderligt udviklende for motorer til gadebrug.

Nu er formel 1 så gået over til V6 motorer på 1,6 liter, samtidig med, at der anvendes turbo, hvilket er meget mere lig det, som Cosworth ellers er gode til, hvilket har fået det legendariske firma til at melde ud, at de seriøst overvejer at lave en ny Cosworth Formel 1 motor.

Cosworth vil med et comeback lægge pres på Renault og vil sammen med Honda være med til at give Formel 1 feltet et godt antal motorer at vælge imellem.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ny Schumacher på vej Christian Horner nedtoner Mercedes' fordel »