Vettel forlader Red Bull

Den 4-dobbelte verdensmester Sebastian Vettel vil fra og med 2015 være at finde hos en ny arbejdsgiver. Red Bull har netop bekræftet, at Vettel forlader teamet efter 6 sæsoner. En æra er forbi.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 4/10 2014 klokken 04:10

Gennem 6 sæsoner har Sebastian Vettel stort set været synonym med Red Bull, men sådan er det ikke meget længere. Det østrigske team har kort før den sidste frie træning forud for det japanske Grand Prix meddelt, at den forsvarende verdensmester fra og med 2015 ikke længere vil være en del af teamet. Tyskerens plads går i stedet til russiske Daniil Kvyat.

I en kort pressemeddelelse hedder det: "Sebastian Vettel har informeret os om, at han forlader Red Bull ved afslutningen af 2014 sæsonen. Vi takker Sebastian varmt for den utrolig store rolle, han har spillet hos Red Bull gennem de sidste 6 år."

Daniil Kvyat, som i år har gjort det rigtig flot hos Toro Rosso, forfremmes til Red Bull kører, hvor han kommer til at danne makkerpar med Daniel Ricciardo.

Der forlyder endnu intet officielt om, hvor Sebastian Vettel skal slå sine fremtidige folder, men vedholdende rygter sender den 27-årige tysker i armene på Ferrari, hvor Fernando Alonso menes at være på vej væk.

De sidste brikker i puslespillet om 2015 gridden er således ved at falde på plads, og det betyder forhåbentlig, at vi også snart kan forvente en afklaring på Kevin Magnussens situation. Skal han danne makkerpar med Alonso?

BMF1 følger situationen tæt og bringer selvfølgelig de seneste nyheder, så snart der er nyt i sagen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP: 3. frie træning. Rosberg hurtigst Japans GP: Kvalifikationen. Rosberg på pole »