Flere teams kan være på vej ud

Max Mosley advarer nu om, at flere teams kan være på vej væk fra gridden, eftersom at Formel 1, ifølge Mosley, ikke længere er en fair konkurrence.

Max Chilton ødelægger Giedo van der Gardes løb . Copyright Marussia F1

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 29/10 2014 klokken 09:10

Formel 1 feltet vil i den kommende weekend være skåret ned til 18 kørere, efter at både Marussia og Caterham er gået i administration henover de sidste dage.

De to teams har hver især kæmpet en finansiel kamp, og det får nu tidligere FIA præsident, Max Mosley, på banen, og han advarer om, at flere teams vil blive nødsaget til at følge trop, da Formel 1 sporten ikke længere er 'fair'.

"Det er ikke en fair konkurrence længere. Det største problem er, at de store teams har langt flere penge, end de mindre teams som Marussia og Caterham har", udtaler han til BBC Radio 5.

"I sidste end er de (Marussia og Caterham red.) bundet til at ryge ud - og de bliver måske ikke de sidste."

Mosley, der havde sin præsidentperiode fra 1993 til og med 2009, forsøgte for seks år siden at indføre et budgetloft, som skulle sænke omkostningerne betragteligt og derved holde de små teams til ilden. Forslaget førte dog til store stridigheder mellem FIA og de førende Formel 1 teams, og aftalen endte til sidste med at løbe ud i sandet.

En reducering i omkostningerne er dog stadig vejen frem ifølge den 74-årige tidligere præsident.

"Ud fra et sportsligt synspunkt, så burde sporten dele pengene lige og samtidig tillade, at teamsene får så mange sponsorkroner som muligt. Et teams som Ferrari vil altid få flere sponsorpenge, men hvis alle får de samme startpenge, så vil de starte på et lige niveau, specielt hvis vi indfører et loft på den finansiering, som hvert team maksimalt må bruge."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pitstoppets anatomi: Fra 67 til 1,9 sekund (video) Honda åbner for kundehold »