McLaren til Abu Dhabi med radikal B-model

I bestræbelserne på at komme foran 2015-tidsplanen stiller McLaren med en meget radikal B-model til det kommende Grand Prix i Abu Dhabi.

Kevin Magnussen . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/11 2014 klokken 21:11

De seneste sæsoners sejrs- og podietørke har fået McLaren til at speede udviklingsprocessen på den Honda-motoriserede 2015-model hårdt op. Således stiller teamet nu med en speciel udviklingsmodel til fredagstræningen i Abu Dhabi om 11 dage. Det skriver Sky Sports F1 i dag.

Forud for genforening med Honda har McLaren tidligere oplyst, at der trykkes kraftigt på ”forward”-knappen for at være foran tidsplanen med at få McLarens allerede nyudviklede batteri og tilhørende komponenter til at spille sammen med Honda-mekanikken.

"For at sikre, at vi er klar ved lanceringen af de nye biler i 2015, har vi besluttet at bygge en udviklingsbil, som Honda kan bruge til at kontrollere de mange systemer," afslørede teamchef Eric Boullier allerede i sidste måned.

McLaren kommer med en helt ny B-model til Abu Dhabi. Copyright Jens Hvas

"Vi er også nødt til at tjekke IT-linket imellem banen og Woking (McLarens fabrik og hovedkvarter i England, red.) og mellem banen og Japan. For ikke at bruge for meget tid på disse ting i testsæsonen, har vi besluttet at køre med et udviklingsprogram på en ny bil."

Af samme årsag mener kilder nu, at McLaren ikke kun forbereder sig på at køre testbilen med førnævnte software til fredagens træningssessioner i Abu Dhabi i næste uge, men at de også vil benytte træningerne som prøvebænk for et helt nyt aerodynamisk design, for dermed at være et skridt foran konkurrenterne forud for næste års sæson.

Peter Prodromou, det britiske teams nye aerodynamiske guru hentet fra Red Bull, begyndte for kort tid siden at arbejde på den nye model, og i et interview for et par uger siden viser udtalelser, at den nye aero-troldmand mener det seriøst.

Det har knebet med at finde downforce for McLaren i 2014. Her er det Kevin Magnussen. Copyright McLaren Media

”Det er klart, at jeg allerede nu arbejder på næste års bil, men jeg kan snart komme med nogle gode dele og næsten begynde at arbejde med de nye aerodynamiske koncepter i Abu Dhabi. Boullier har trykket på knappen, så de kommer til Abu Dhabi på en B-bil," udtalte Prodromou til Sky Sports.

"I første omgang skal de bare teste det om fredagen, men det er et helt nyt koncept, som data fra vindtunnelen allerede nu siger vil være bedre end dette års bil," lød det fortrøstningsfuldt fra den tidligere Red Bull-ingeniør.

Og der er hårdt brug for succes i det ellers så sejrsvante McLaren, som ikke har vundet et løb siden 2012 og lige nu ligger på en temmelig utilfredsstillende femteplads i konstruktørmesterskabet.

Ifølge kilder tæt på teamet er forventningerne til 2015 dog allerede nu ret høje internt. Det før så succesfulde og nu genoplivede samarbejde med Honda har tilsyneladende givet medarbejderne en tiltrængt mental saltvandsindsprøjtning.

Ifølge alle rygter kommer Fernando Alonso til at køre i McLaren i 2015. Copyright Ferrari Media

Det er nok ikke forbigået nogens opmærksomhed, at McLaren i længere tid har spillet mandolin foran nuværende Ferrari-chauffør, Fernando Alonsos, sovekammervindue for at få ham tilbage i folden. Af samme årsag har Woking-teamet efter sigende udstedt ”tekniske garantier” til spanieren på, at McLaren i 2015-udgaven vitterligt kommer med en potentiel vinderbil.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: Dagen derpå Rosberg er en værdig verdensmester »