Ros til Räikkönen

Kimi Räikkonen har bestemt ikke haft nogen imponerende sæson hos Ferrari, og der har længe verseret rygter om, at finnen var tæt på en fyreseddel. Nu er der imidlertid ros til Kimi ovenpå det brasilianske GP.

Ferrari teamchef Marco Mattiacci . Copyright Ferrari Media

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 11/11 2014 klokken 09:11

Ferraris teamchef Marco Mattiacci uddeler store roser til sin finske kører for indsatsen i Brasilien. Verdensmesteren fra 2007 har stået i skyggen af sin spanske teamkammerat Fernando Alonso gennem stort set hele sæsonen, og mange har spekuleret i, at finnen ligner en demotiveret og uengageret kører. Efter løbet på Autódromo José Carlos Pace i den forgangne weekend ser tingene imidlertid anderledes lyse ud for Kimi.

”Vi har oplevet en meget positiv Kimi i denne weekend. Han kørte en fremragende løb,” siger Marco Mattiacci således. ”Jeg tror dette var en af de første weekends, hvor Kimi virkelig følte, at bilen passede til ham, og det kunne ses på hans kørsel. Kimi er topprofessionel, og han behøver ikke reagere på pres udefra. Vi arbejder godt sammen, og vi arbejder skridt for skridt mod fremtidige forbedringer. Jeg er meget tilfreds med hans indsats i løbet.”

Ferrari teamchef Marco Mattiacci. Copyright Ferrari Media

Kimi Räikkonen var den eneste kører, som udelukkende pittede 2 gange under det brasilianske Grand Prix, og det var tæt på at sikre ham en topplacering. Finnen sluttede på 7. pladsen, lige bag Alonso.

”Jeg tror, at vi kunne være sluttet én plads højere oppe, men vi havde nogle problemer ved det ene pitstop,” siger Kimi selv om sin indsats i São Paolo. ”Set over hele weekenden synes jeg, at bilen har opført sig mere normalt, og jeg kunne derfor også køre den mere normalt. Den var helt klart bedre end tidligere. Mine dæk holdt rimeligt længe. Det går i den rigtige retning. Der er stadig en del arbejde på at optimere hele pakken, men vi ved, hvad er skal til, og vi forbedrer os hele tiden,” slutter Kimi Räikkönen, som med indsatsen i Brasilien nok er kommet betydeligt tættere på en endegyldig afklaring omkring 2015.

Kimi Raikkonen. Copyright Ferrari Media

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rosberg er en værdig verdensmester Caterham er halvvejs »