Bernie dropper dobbeltpoint

Allerede inden den nye regel om dobbeltpoint i sæsonens sidste løb for alvor er trådt i kraft, har Bernie Ecclestone efter sigende besluttet at tage den ud af reglementet til næste års Formel 1-sæson.

Sebastian Vettel og Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 15/11 2014 klokken 20:11

I går afslørede Bernie Ecclestone, at han ikke længere vil presse på for at bibeholde den kontroversielle regel om at tildele dobbeltpoint til det sidste løb i sæsonen. Lige siden december sidste år, hvor dobbeltpoint-reglen blev tilføjet til dette års Formel 1-reglement, har folk i branchen, såvel som sportens mange fans, protesteret imod den.

Toto Wolff. Copyright Mercedes AMG

En af de mange modstandere af reglen om dobbeltpoint i sidste løb er Mercedes' administrerende direktør, Toto Wolff. For ganske nyligt udtalte Toto Wolff, at: "Ingen kan lide de dobbelte point ... Jeg tror ikke, Bernie selv kan lide dem nu. Det kommer til at være noget, vi nok bør komme af med til næste sæson."

Ifølge dobbeltpoint-modstanderne er der mere end én god grund til at strege reglen fra næste års Formel 1-reglement. Først og fremmest kritiserer de reglen for at forvrænge løbsresultaterne. Dernæst har mange kritikere også pointeret, at reglen unødigt favoriserer Abu Dhabi. Ifølge kritikerne gør reglen Abu Dhabis Grand Prix dobbelt så meget værd ift. andre og mere klassiske løb såsom det britiske Grand Prix.

Sebastian Vettel Abu Dhabis GP. Copyright Red Bull Media

Der er som bekendt blot én uge til Abu Dhabis Grand Prix, hvor vi for første (og meget muligt også sidste) gang skal opleve, at de ti bedst placerede kørere i løbet får fordoblet deres løbspoint.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ecclestone er ligelad med det unge publikum Alonso: Små teams er berettiget »