Merhi gør krav på ledigt Caterham-sæde

Et mindre drama er ved at udspille sig om det ledige sæde hos Caterham, efter at det lykkedes det betalingsstandsede team at samle penge ind til at stille op i Abu Dhabis Grand Prix.

Roberto Merhi . Copyright Renault Sport

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/11 2014 klokken 18:11

Imod alle odds lykkedes det alligevel det betalingsstandsede team Caterham at stille op med to biler til sæsonafslutningen i Abu Dhabi i næste weekend, men der er kamp om sæderne.

Således hævder Roberti Merhi Senior, far til teamets hidtidige fredagskører, Roberto Merhi, at hans søn har førsteret til det ene ledige sæde, uanset om den ædle giver er Marcus Ericsson (nu Sauber) eller Kamui Kobayashi, som endnu ikke har bekræftet sin deltagelse i Abu Dhabi.

"Jeg har hørt historier om, at kuratoren Finbarr O’Connell (hos advokatfirmaet Smith og Williamson, red.) har kontaktet folk, eller at flere personer har kontaktet ham,” udtaler Merhi Senior.

Roberto Merhi: "Det sæde tilhører mig, siger min far." Copyright Caterham F1

"De skal vide, hvad der foregår. Vi har en kontrakt, der siger, at hvis nogen af de nuværende kørere ikke kan løfte opgaven, bør Roberto køre.”

"De er i betalingsstandsning, men betalingsstandsning betyder ikke, at tingene bare ændrer sig. Betalingsstandsning handler om økonomi, men betalingsstandsningen ændrer ikke selve aktiviteterne. Eller det bør i hvert fald ikke ændre aktiviteterne.”

"Hvis der er en kontrakt, så skal de overholde kontrakten, og måske være bundet af den. Holdet siger, at de kommer til at køre, og jeg har hørt nogle sjove nyheder om, hvem der kunne komme til at køre bilen," slutter Merhi Senior.

Roberto Merhi under fredagstræningen ved Japans GP 2014. Copyright Caterham F1

De ”sjove nyheder” går bl.a. på, at Audi-køreren André Lotterer skulle være tilbudt det ledige sæde, men ifølge ham selv er det langt fra sikkert, at der kommer et ”ja” fra den kant.

Roberto Merhi er Formel 3 Euro Series mester fra 2011, deltog i Formel Renault 3,5 i 2014, foruden at han kørte i den tyske DTM-serie for Mercedes Junior Team i 2012-13.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lotterer tilbudt Caterham-sæde Lotterer siger nej til Caterham »