Officielt: Vettel skal tre år til Ferrari

Ferrari har nu officielt meldt ud, at den firedobbelte tyske verdensmester, Sebastian Vettel, vil være holdets kører i minimum tre år fra 2015.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 20/11 2014 klokken 12:11

Ferrari har, siden Vettel offentliggjorde sin afgang fra Red Bull i oktober, været det varmeste bud på en ny arbejdsgiver for tyskeren. Vettels nu tidligere teamchef, Christian Horner, var dengang også åbent ude og antyde, at det var Ferrari, der havde sikret sig underskriften.

Sebastian Vettel vil afløse Fernando Alonso, som har en lignende historie i form af sit mulige skifte til McLaren, og vil hos Feerrari komme til at danne par med Kimi Räikkönen.

Sebastian Vettel bekræfter, at det er en drøm, der går i opfyldelse.

"Den næste fase af min karriere vil blive brugt sammen med Scuderia Ferrari, hvilket er en livslang drøm, som går i opfyldelse," udtaler han til autosport.com.

"Jeg har allerede fået en smagsprøve på, hvordan Ferraris ånd er, da jeg tog min første sejr på Monza i 2008 i en Torro Rosso, som havde en motor, der er bygget i Maranello."

"Teamet har en stor tradition i denne sport, og jeg vil gøre alt for at få dem tilbage på toppen. Jeg vil putte mit hjerte og min sjæl i det."

Ferrari teamchef, Marco Mattiacci, udtaler, at Sebastian Vettel er den ideelle karakter til at hjælpe Ferrari tilbage til toppen.

"I Formel 1 er Sebastian Vettel en unik kombinationen af ungdommelighed og erfaring, og han medbringer den team-spirit, som vil vise sig yderst værdifuld når han sammen med Kimi Räikkönen vil tackle de udfordringer, som vil komme, når vi sigter efter at være i front af gridden igen."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas kører efter fjerdepladsen Will Stevens til Caterham »