Hold øje med: Mercedes, Bottas og Kevin

Sæsonens sidste F1 weekend bliver rullet ud af garagen inden længe. Vi har mange spændende dueller at se frem til - blandt andet Mercedes' titelkamp og trekampen om fjerdepladsen.

Yas Marina Circuit Abu Dhabis GP 2012 . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 21/11 2014 klokken 10:11

Vi nærmer os årets sidste F1 Grand Prix, hvor Yas Marina Circuit lægger asfalt til en tvekamp, hvor duellanterne er adskilt af 17 point, til trods for en lang sæson, hvor en DNF for den ene og en sejr til den anden, pludselig kunne betyde en pointforskel på 25. Ikke desto mindre har vi set sublim kørsel fra begge Mercedes kørere, hvilket nu har givet os al mulig grund til at befinde os på kanten af stolen, når de røde lamper slukkes på søndag.

En anden bemærkelsesværdig kamp er kampen om fjerdepladsen. Pt. indehaves den af den fremtidige Ferrari kører, Sebastian Vettel, med 159 point. I sine bakspejle kan han se en nuværende Ferrari kører, Fernando Alonso, jagte ham med 157 point. Bagved de to ligger der en hvid Martini i form af Valtteri Bottas i sin Williams racer. Finnen har i øjeblikket 156 point. De tre kørere er således kun adskilt af sølle tre point efter 18 løb. Ironisk nok lå Bottas foran sine to konkurrenter for to uger siden inden løbet i Brasilien. Det kræver derfor et stærkt løb fra alle tre kørere, hvis de skal slutte på den højst mulige plads i stillingen, eftersom at Daniel Ricciardo er umulig at fange på tredjepladsen.

En sidste duel, som har trukket mange overskrifter de sidste dage, er den interne duel om McLarens ledige sæde, som skal besættes af enten Jenson Button eller Kevin Magnussen. Uanset hvad McLaren melder ud af grunde til, at deres beslutning ikke bliver annonceret før tidligst 1. December, så er der ingen tvivl om, at en stærk og solid indsats i det sidste løb er noget, som der vil blive lagt mærke til. Efter Jenson Buttons solide fjerdeplads i Brasilien, er der skabt et naturligt pres på vores danske islæt, der skal slutte en del højere i tabellen end sidste GP's niendeplads. Dermed ikke sagt, at det betyder knald eller fald, men det vil unægteligt sende et positivt signal.

Uanset hvem der vinder VM, uanset hvem der tager fjerdepladsen, og uanset hvem der tager McLarens ene sæde til næste år, så husk at holde øje med overstående og nyd årets sidste F1 GP - og så ses vi naturligvis til den nye sæson i 2015 med flere debutanter og gamle kørere i nye biler.


/fl

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonsos skifte har været længe undervejs Abu Dhabis GP: 1. og 2. frie træning: Hamilton i f »