Alonsos skifte har været længe undervejs

I dag bekræftede Ferrari endelig det, som længe har været en offentlig hemmelighed, nemlig at Sebastian Vettel overtager Fernando Alonsos sæde næste år. Spanieren afslører nu, at hans afsked har været på trapperne længe.

Fernando Alonso . Copyright Mercedes AMG

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 20/11 2014 klokken 21:11

For en måneds tid siden fik vi alle at vide, at Fernando Alonso ikke vil fortsætte hos Ferrari, når den indeværende sæson er slut. I dag blev det bekræftet, at hans plads overtages af den firdobbelte verdensmester Sebastian Vettel, og samtidig tager Alonso bladet fra munden og fortæller, at han allerede sidste år var tæt på at forlade det traditionsrige team fra Maranello.

”Jeg følte, at det var tid til at finde nye projekter og ny motivation. Det var ikke nogen let beslutning, men hvis jeg skal være ærlig, så talte jeg faktisk allerede med andre teams sidste år,” siger Alonso således ifølge planetf1.com.

Fernando Alonso. Copyright Pirelli

Den tidligere dobbelte verdensmester har tilbragt de seneste 5 sæsoner hos Ferrari, og troen på, at det italienske team kan levere en konkurrencedygtig racer må efterhånden være brugt op. ”Vi ventede på at se, hvad dette år ville bringe, med den nye turboæra osv., men omkring sommertid følte jeg, at det var på tide at komme videre, og det var dér, jeg tog min beslutning. Tiden vil vise, om det var en god eller dårlig beslutning.”

Spanieren smækker ikke med døren i Maranello, og han gør også en dyd ud af at understrege, at der ikke er tale om en impulsiv beslutning. ”Jeg kan ikke pege på en enkeltstående hændelse, som fik mig til at beslutte mig. Som sagt havde jeg allerede mine tvivl sidste år, men med de store regelændringer besluttede jeg at vente og se, hvordan Ferrari klarede sig med de nye turbomotorer. Jeg har et meget tæt forhold til Montezemolo (Ferraris præsident, red.), og vi blev mere eller mindre enige om, at hvis vi heller ikke var konkurrencedygtige i år, så var det måske på tide, at jeg kiggede efter andre muligheder."

Fernando Alonso. Copyright Ferrari Media

"Jeg vil gerne sige tak til Ferrari, for de kunne have forhindret mig i at skifte, men de forstod, at dette er det bedste for begge parter. Jeg handler i respekt og med kærlighed til teamet, og de har også vist respekt for mig,” slutter Fernando Alonso, som således søndag eftermiddag sætter et punktum efter 5 sæsoner hos Den Stejlende Hingst fra Maranello.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Will Stevens til Caterham Hold øje med: Mercedes, Bottas og Kevin »