Abu Dhabi GP, løbsresumé: Hamilton er verdensmester

Årets sidste F1 Grand Prix skulle nu afgøre, hvem af de to Mercedes kørere, der til slut ville hæve trofæet. En straf til de to Red Bull kørere rykkede Kevin Magnussen frem på gridden og gav et væsentligt bedre udgangspunkt end efter gårsdagens kvalifikation.

Lewis Hamilton . Copyright Daimler Benz

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 23/11 2014 klokken 15:11

Hamilton fløj afsted forbi Rosberg i starten, mens Rosberg kom under øjeblikkeligt pres fra Massa. Button rykkede frem på fjerdepladsen, mens Kevin var mindre heldig og kom i kontakt med en Sauber racer, hvilket så ud til at give ham store problemer med hjulophænget. Han fik dog senere fortalt fra garagen, at alt så fint ud. Også Bottas fik en katastrofal start og faldt igennem rækkerne, hvilket gjorde det ekstra svært for ham at blande sig i kampen om fjerdepladsen i den samlede stilling.

Efter tre omgange havde Hamilton kontrol med forspringet til Rosberg. Kevin lå efter de første par omgange på en 13. plads, men kæmpede med at holde trit med de forankørende. Button havde en noget bedre dag og lå stabilt på sin fjerdeplads og trak fra de to Ferrarier, der indbyrdes sloges.
Allerede på omgang seks, faldt de første pitstop, hvilket indikerede en kort levetid for de bløde dæk, som muligvis kunne spille en smule i hænderne på Kevin Magnussen. Senere blev Hülkenberg straffet med fem sekunders stop/go for at have forceret Magnussen af banen.

På omgang 16 måtte Kvyat tage afsked med Abu Dhabi efter motorproblemer. Løbet havde efterhånden fundet et stabilt tempo efter første pit-stop runde, hvor Hamilton stadig var i total kontrol. Magnussen lå da på plads seks med tre verdensmestre efter sig. Kevin kørte gode omgangstider og passede godt på sine dæk, hvilket så ud til at betale sig ift. at holde konkurrenter bag sig i det lange løb.

Det var tæt på at blive rigtig grimt for Nico Rosberg, da han meldte tilbage til pitten at han oplevede, at han mistede motorkraft. Pitten kunne dog fortælle ham, at det indtil videre kun var ERS komponentet, der var sat ud pga. overophedning. Desværre for Rosberg kostede det dyrebar tid og Massa var hurtigt oppe under hans bagvinge. Der gik dog ikke længe inden at Rosberg, voldsomt frustreret, måtte melde over radioen, at det ikke kun var ERS, der lod til at være problemet.

Oppe i front var Massa på jagt efter Hamilton. Hamilton tabte over et par omgange en del tid til Massa, og der blev spekuleret i hvorvidt at Hamilton oplevede et lignende problem. Det viste sig dog senere, at Mercedes blot havde skruet ned for motorens ydeevne. Ydmygelsen blev næsten total for Rosberg, da Hamilton efter sit pitstop kørte direkte forbi tyskeren på langsiden.
Efterhånden som løbet gik ind i sin afgørende fase, blev aftenen længere og længere for Rosberg, efterhånden som han blev sat yderligere tilbage af sine problemer. Med 15 omgange igen lå tyskeren på ottendepladsen.
Med 10 omgange tilbage dykkede den førende Massa i pit. Hamilton var tilbage i føring. En satsning af Williams i form af supersoft dæk skulle forsøge at sikre sejren til Massa. I så fald ville det være Williams første sejr i sæsonen. Bottas var tilmed godt på vej til at sikre sig den eftertragtede fjerdeplads, hvilket ville fuldende triumfen.

Hamilton kørte sejren hjem i overbevisende verdensmesterstil og kunne altså nu kalde sig dobbelt verdensmester. Der skulle gå seks år inden, at dette blev en realitet for briten, der tog sit første mesterskab i sidste sving i Brasiliens GP i 2008. Rosberg måtte slutte sæsonens mest ærgerlige løb på en 14. plads og se sine titeldrømme fordufte ud i den mørke aftenhimmel. Det var lige ved og næsten for Massa, som dog måtte tage til takke med andenpladsen. Til gengæld sikrede Bottas sig den gyldne fjerdeplads i den samlede stilling. Kevin Magnussen endte på 11. pladsen og kunne nu kun vente på McLarens endelige udmelding om næste sæson.

Det har været en yderst gloværdig sæson med utallige spændende dueller hele feltet igennem. Og selvom der kun var to reelle kandidater til titlen, så har spændingen været intakt gennem hele sæsonen.

Kæmpe stort tillykke til Lewis Hamilton!

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP: Løbet LIVE - Ét ord: Hamilton Rosberg bøjer sig i støvet »