McLaren: Point afgør ikke kørervalg

Hvis point alene skulle afgøre, hvem der skal bebo den ene side af pitgaragen hos McLaren, bliver det Jenson Button. Men simpel statistik får ingen indflydelse på udfaldet af den ventede kørerkabale, udtaler teamchef Eric Boullier.

Kevin Magnussen . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/11 2014 klokken 14:11

Jenson Buttons, på det seneste, øgede form i forhold til Kevin Magnussen, hvor eks-verdensmesteren sluttede sæsonen med at vinde det interne mesterskab med 10-9 samt et pointoverskud på 71 i forhold til danskerens, har sat dele af britiske medier, tidligere F1-koryfæer og fans i selvsving og forlangt, at Button fortsætter hos McLaren og dermed bliver teamkammerat med Fernando Alonso – sidstnævnte kører er vel at mærke endnu ikke officielt bekræftet hos det Woking-baserede team.

Mediepresset har nu fået McLarens teamchef, Eric Bouillier, til at meddele, at valget af kører hverken handler om pointstatistik eller regneark. Selv om Boullier erkender Buttons stigende formkurve og store erfaring, gør det ikke eks-mesteren til det oplagte valg. Der er helt andre faktorer med i beregningerne.

Hvem vælger McLaren at beholde? Copyright McLaren Media

”Hvis det udelukkende handlede om statistik, ville det være nemt,” forklarer Boullier. ”Så ville jeg blot tage min regnemaskine og tage beslutningen derfra.”

”Men sådan er det ikke,” understreger han. ”Og jeg vil ikke kommentere mere på sagen. Vi har allerede sagt for meget.”

”Der kom en officiel udtalelse fra McLaren, hvori det hed, at der ville komme en beslutning, og at den ville foreligge inden d. 1. december.”

”Så hav venligst tålmodighed,” anmoder Boullier.

Eric Boullier (tv) og Ron Dennis (th) har ikke travlt med kørervalget til 2015. Copright McLaren Media

Det har ved flere lejligheder fremgået, at McLarens CEO, Ron Dennis, foretrækker Kevin Magnussen, idet han tænker på den lange bane, så at sige. Imidlertid forlyder det også, at andre seniormedlemmer af staben tror mere på, at man bør beholde Button. Efter sigende, men dog ubekræftet af hovedpersonen selv, skulle Alonso også have udtrykt, at han foretrækker erfaring i forhold til ungdom og talent.

Der har også været spekuleret i McLarens Young Driver, Stoffel Vandoorne, men den unge belgier er på ingen måde inde i billedet, selvom Boullier har stor respekt for GP2-kørerens evner.

Kevin Magnussen forsøger at holde is i maven indtil afgørelsen. Copyright McLaren Media

”Jeg synes, at Stoffel har haft et rigtigt godt år med fire poles i træk, og han har udviklet sig meget. Uheldigvis er han dog stadig kun vice-verdensmester… jeg tror ikke, at det sker næste år (at han kommer i F1, red)."

"Så det er ret oplagt, at han bliver i GP2 som udfordrer til VM-titlen,” slutter Boullier.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jan Jønck - når talent og ambitioner går hånd i hå Hulken prøver Le Mans »