Alonso: Svært at forlade Ferrari

Fernando Alonso forlader som bekendt Ferrari ved årsskiftet, og spanieren afslører nu, at det i høj grad bliver en afsked med blandede følelser. Alonso er stadig meget knyttet til teamet fra Maranello.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 7/12 2014 klokken 20:12

Når Fernando Alonso ved årsskiftet officielt siger farvel til Ferrari, sker det ikke uden vemod. Spanieren har båret den røde kørerdragt gennem 5 sæsoner, og han indrømmer blankt, at det langtfra har været en nem beslutning at forlade det stolte team fra Maranello.

”Det bliver meget svært at lukke døren bag mig hos Ferrari og vide, at jeg ikke længere skal bære den røde farve, når jeg er på arbejde. Det er en meget, meget svær beslutning at tage, men det var vel det samme for Felipe (Massa, red.) sidste år – at sige farvel efter et langt forløb,” siger Alonso således.

Fernando Alonso. Copyright Ferrari Media

Endnu er der intet officielt meldt ud om den 33-årige spaniers fremtid i Formel 1, men det tages mere eller mindre for givet, at han ender i det ene sæde hos McLaren. Hvorvidt det skifte vil bringe ham tættere på fronten af feltet, vil tiden vise, men det er i hvert fald hans håb, at hans skifte vil bringe bedre resultater med sig.

”Jeg savner at komme på podiet, jeg savner at sprøjte med champagne, jeg savner at fejre mine sejre og mesterskaber, og jeg tror, at et nyt projekt vil bringe mig tættere på de muligheder igen. Måske ikke indenfor et enkelt år, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg i fremtiden vil kæmpe med om sejrene igen,” siger Fernando om sine bevæggrunde for at forlade Ferrari.

Fernando Alonso. Copyright Pirelli

Alonso slutter interviewet med at understrege, at han trods alt forlader teamet med en god fornemmelse og uden sure miner, og han vil da heller ikke udelukke at vende tilbage på et senere tidspunkt. ”Jeg skiftede fra Renault til McLaren, og derfra kom jeg tilbage til Renault. Nu skifter jeg fra Ferrari – måske vender jeg også tilbage hertil. Det virker som om, de folk jeg arbejder sammen med, efterlader døren åben, og det er jo lige modsat det, man ellers ofte læser – nemlig at jeg er svær at samarbejde med. Når alt kommer til alt, så er døren stadig åben i de teams, jeg før har været hos, og det ser jeg som et godt tegn,” slutter den hurtige spanier.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dårligt vejr ødelagde to testdage Klumme: Egoistisk Button »