Koreas GP kan være rent fyld

Selvom det Koreanske GP er planlagt på kalenderen for 2015, så er organisatorerne bag dog usikre på, om GP’et overhovedet vil løbe af stablen.

Vitaly Petrov . Copyright Caterham F1

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 8/12 2014 klokken 09:12

Da FIA offentliggjorde kalenderen for 2015, faldt det mange for brystet, at det Koreanske GP tilsyneladende ligger til at blive klemt inde mellem Bahrain og Spanien. En beslutning som undrer mange i sporten. Derfor gik der dog heller ikke længe før, at flere var ude med en forestilling om, at GP’et i og for sig ikke har nogen som helst værdi, men kun bruges som rent fyld ift. regulativerne vedrørende motorer.

Skulle kalenderen indeholde mere end 20 løb, så vil kørerne være nødsaget til at bruge fem motorer, mens en kalender med 20 løb eller mindre, vil give kørerne mulighed for kun at bruge fire. Korea kan dermed være den bane, der lige præcis sikrer, at kalenderen runder 21 løb og brugen af den femte motor.
Om dette er et taktisk træk fra FIA, vides ikke. Det vides til gengæld, at den koreanske organisation bag GP’et nærmest ikke har fået besked fra FIA om, at de skulle afholde et GP.

”Vi har ikke fået nogen information. FIA offentliggjorde det bare, selvom vi allerede har påpeget vores holdning omkring besværligheder ved afholdelsen af et GP," udtaler én af folkene bag organisationen til AFP.

”Vi bliver nødt til at overveje de negative aspekter. Mange mennesker har ikke et positivt syn på denne event. Der er startet forhandlinger med henblik på at sænke de finansielle byrder, men disse har indtil videre ikke været succesfulde.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Klumme: Egoistisk Button Kvyat kåret til årets rookie »