Interview: En vinders bekendelser

Da BMF1 og Rapido Travel i sidste måned var i Abu Dhabi til finalen på årets Formel 1-sæson, fik vi selskab af en meget glad mand.

Lea fra BMF1 interviewer Henrik Hansen . Copyright Lea Anna Petersen

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 9/12 2014 klokken 17:12

"Det er altid naboen, der vinder – jeg vinder aldrig noget." Sådan tænker mange mennesker, når de overvejer at deltage i en konkurrence, og sådan plejede Henrik Hansen også at tænkte. Men det var før, han blev ringet op af Bil Magasinet:

”Jeg blev ringet op, men jeg nåede ikke at tage telefonen. Så jeg gik på nettet for at se, hvem der ejede nummeret, for det var ikke et, jeg kendte i forvejen. Nogle dage efter blev jeg ringet op af det samme nummer igen. Jeg kørte bil på det tidspunkt, så min datter tog telefonen for mig. Hun fortalte personen i den anden ende, at jeg ikke kunne tale lige nu, men at personen kunne ringe mig op 5 minutter efter. Da telefonen så ringede igen, var der en herre i den anden ende, som præsenterede sig som Mikkel Thomsager. Han fortalte, at jeg havde vundet konkurrencen, men jeg troede ikke på ham til at starte med, for jeg har mange kammerater, som godt kan finde på at tage pis på folk. Jeg kan endda huske, at jeg spurgte, om han tog pis på mig, men det gjorde han ikke. Og så begyndte jeg at tude. Jeg tudede simpelthen, som et lille barn. Jeg tudede af glæde, men også ved tanken om, at den slags ikke kun sker for naboen – det kan også ske for en selv."

Lea fra BMF1 interviewer Henrik Hansen

Det er en tydeligt berørt mand, som står foran mig denne søndag eftermiddag på Yas Marina Circuit. Ørkensolen skinner fra en klar, blå himmel, og den har tilsyneladende ikke tænkt sig at krybe ned under horisonten. Ikke før om et par timer i hvert fald. Vi søger derfor hen til et skyggefuldt og forholdsvist stille sted ved baneindgang vest. Her kan vi stå i nogenlunde ro og fred – fra såvel solens skarpe stråler som racerbilernes brølende motorer.

Henrik har vundet rejsen. Det er hans allerførste live Formel 1 Grand Prix, og at dømme ud fra hans bevægende ord, er det en meget stor oplevelse:

”Jeg har i mange år haft lyst til at tage til Formel 1, men det er aldrig blevet til noget. Og nu har jeg været så heldig at vinde en rejse til Formel 1 i Abu Dhabi, og det har været helt fantastisk."

”Jeg synes, det er en rigtig fed bane, og det er nogle utrolig gode pladser. vi har fået. Det er det helt rigtige sted, vi er blevet placeret. Man kan se meget af banen, så man får virkelig set kørerne drøne afsted. Det er super fedt."

Vinderen af Formel 1-rejsen, Henrik Hansen

Svaret på mit sidste spørgsmål falder prompte og uden tøven, men kunne jeg forvente andet? Ikke når jeg nu tillader mig at spørge en Formel 1-fan, om det er sidste gang han tager til Formel 1:

”Nej, det håber jeg bestemt ikke!”

Svaret er langtfra overraskende, men ikke desto mindre glæder det mig at vide, at jeg muligvis igen får selskab af Henrik på Yas Marina Circuit (eller en anden racerbane for den sags skyld).

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kvyat kåret til årets rookie Kobayashi tager hjem »