Kobayashi tager hjem

Kamui Kobayashi er taget hjem til Japan, hvor han i denne uge skal teste Japans svar på GP2, Super Formula. Dette års serie blev vundet af tidligere F1-kører Kazuki Nakajima, men i første omgang er det kun en test, ikke et bekræftet sæde.

Super Formula . Copyright Toyota Motorsport

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 9/12 2014 klokken 18:12

Den japanske kører Kamui Kobayashi, der mistede sin belgiske startplads til Andre Lotterer, som til daglig kører Super Formula sideløbende med WEC for Audi, er taget hjem til Japan for at teste toppen af japansk formelracing.

Kazuki Nakajima er ny Super Formula-mester. Copyright Toyota Motorsport

Super Formula, som serien hedder nu, tidligere hed den Formula Nippon, har og har haft deltagelse af flere prominente racerkørere og tidligere og nuværende Formel 1-kørere. Narain Karthikeyan og Vitantonio Liuzzi har været en del af årets grid.

Om testen siger den 28-årige kører:

”Jeg kan ikke bekræfte noget for 2015 endnu, men jeg er glad for at have fået denne mulighed.”

Den japanske F3000-serie, som i mange år gik under navnet Formula Nippon, og nu lyder navnet Super Formula, var i en periode anset for at være næsten lige så hurtig som Formel 1, hvor de langsomste Formel 1-biler ville være blevet overhalet af de hurtigste japanske.

Super Formula. Copyright Toyota Motorsport

Til dette års japanske grand prix kvalificerede Nico Rosberg sig i tiden 1.32.506. Til sammenligning kvalificerede Kazuki Nakajima sig på pole en måned senere i 1.37.507.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Interview: En vinders bekendelser Horner: Vi fanger ikke Mercedes i 2015 »