• Forside

Løbsrapport Frankrig- Sejr til Michael Schumacher

Det Franske Grand Prix er overstået. Løbet blev afviklet under høj solskin og høje temperaturer. Det blev vundet af Michael Schumacher efterfulgt af Fernando Alonso, Felipe Massa, og Ralf Schumacher. Læs her vores løbsrapport der blev skrevet LIVE under løbet.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 16/7 2006 klokken 13:07

Løbet foregår over 70 omgange og da banen er 4.411 meter lang er løbet dermed 308.586 kilometer langt. Det er sæsonens elvte løb, og spæningen går på kampen imellem Ferraris Michael Schumacher samt Renaults Fernando Alonso, der er 19 point foran tyskeren i kampen om verdensmeterskabet.

Læs i øvrigt vores opvarmning til løbet her

Start gridden ser således ud. Vitantonio Liuzzi og Nico Rosberg har skiftet deres motorer hvorfor de dermed er blevet straffet med 10 positioner i forhold til deres kvalifikationensresultat.

22. Vitantonio Liuzzi

Der er høj solskin på banen og temperaturerne er høje. Således er luften 34 grader varm medens asfalten er helt oppe på 50 grader. Vinden blæser stort set ikke og luftfugtigheden er 36 %. Der bliver et langt varmt løb for piloterne.
Der er over 100'000 tilskuere tilstede på banen.

Fansene på Magny-Cours nyder det gode vejr.

Vi gør klar til formationsrunden, Takuma Sato har lidt problemer med at komme væk, men efter et par forsøg lykkes det.

Starten er gået og Michael Schumacher fører for Felipe Massa og Fernando Alonso der presser brasilianeren kraftig, der dog forsvarer sin position.

Mark Alan Webber fik en god start og har passeret David Coulthard og Pedro De La Rosa. Det lykkedes desuden også for Nick Heidfeld at komme forbi David Coulthard. Christian Klien fik også en dårlig start og er faldet 2 pladser tilbage. Takuma Sato komme ikke i gang idet han har problemer med sin gearkasse.
Vitantonio Liuzzi fik en god start og vinder fire positioner.

Vi regner med at de fleste vil være på tre pitstop, men der kan være enkelte der er på en anden strategi. Derudover er det let for holdene at ændre den oprindelige strategi.

Fernando Alonso presser stadig Felipe Massa kraftigt her efter 10 omgange. Michael Schumacher er fem sekunder foran Felipe Massa. Efter de tre følger Jarno Trulli, Ralf Schumacher, Kimi Räikkönen og Giancarlo Fisichella.

Starten, Frankrig 2006

Michael Schumacher sætter den hurtigste tid.

Tiago Monteiro kommer forkert ind i et sving og bilen kommer lidt op at flyve da han rammer kerben.

Efter 12 omgange kører Tiago Monteiro i pit, det ser ud til han har problemer med bilen efter sin flyvetur. Tiago Monteiro udgår.

Der foregår en interessant kamp imellem Jacques Villeneuve og Rubens Barrichello.

Efter 16 omgange kommer Felipe Massa i pitten. Der er altså tale om en trestopsstrategi fra hans side.

Pedro De La Rosa og Mark Alan Webber kæmper også en intens kamp.

Starten Magny-Cours 2006

Fernando Alonso kommer også i pit her på 17 omgang, og han kommer på banen efter Felipe Massa.

Michael Schumacher kommer i pit på omgang 18 og det samme Giancarlo Fisichella. Felipe Massa sætter samtidigt den bedste tid 1:17.141.

De fleste af piloterne kommer i pit nu. Dog ikke Jarno Trulli der nu fører løbet.

De fleste har i øvrigt skiftet til brugte dæk.

Rubens Barrichello har problemer med sin Honda. Det ryger fra bilen og han udgår.
Rubens siger til Italiensk TV at han ikke er sikker på hvad der var galt med bilen, men da der kom en del røg op af den mener han at det var motoren den var gal med.

På omgang 20 kommer Jarno Trulli i pit.

Ralf Schumacher har stadig ikke foretaget pitstop og fører løbet her på 22. omgang foran Michael Schumacher, Felipe Massa, Fernando Alonso og Jarno Trulli.

Jacques Villeneuve BMW Sauber F1.06 slutter som nummer 11 i Frankrig 2006

Ralf Schumacher kommer i pit, der er problemer med venstre baghjul og pitstoppet kommer til at vare over 17 sekunder. Han komme ind på banen som nummer syv efter Giancarlo Fisichella og foran Nick Heidfeld.

Nick foretager sit første pitstop efter 25 omgange og g på 28. omgang følger Jacques Villeneuve efter og de er altså på en strategi med 2 pitstop.

Jarno Trulli og Kimi Räikkönen udkæmper en god kamp, og skiftes til at overhale hinanden.

Asfalten er i øvrigt kommet op på 54 grader. Luften er 35 grader varm.

Efter 29 omgange kommer David Coulthard ind til sit første pistop. Han kommer ud på banen igen som nummer 11.

Massa, Frankrig 2006

Kimi Räikkönen foretager sit andet pitstop efter 32 omgange, som tog lidt langt tid fordi mekanikerne kludrede lidt i det.

Efter 34 omgange kommer Felipe Massa ind til sit andet pitstop.

Pedro De La Rosa overhaler Nick Heidfeld på runde 37.

I omgangen efter foretager Michael Schumacher sit næste pitstop og han kommer ud imellem Fernando Alonso og Felipe Massa. Fernando Alonso har dog et pitstop til gode.
Michael Schumacher går straks i gang med at angribe Fernando Alonso.

På omgang 39 skrider Mark Alan Webber ude og ødelægger delvis bilen.

Jarno Trulli udgår af løbet efter 40 omgange og det gør han ved at kører bilen i pit. Jarno udtaler at han havde problemer med ophedning, men grunden til han udgik var problemer med bremserne og det var for farligt at fortsætte.

Jarno Trulli fejrerede sin fødseldsdag i torsdags, men i løbet måtte han udgå med defekte bremser

Mark Alan Webber kommer i pitten medmed et ødelagt dæk, det lykkedes dog ikke for holdet at reparerer bilen og han udgår.

Efter 41 omgange kommer Fernando Alonso i pit. Han kommer ind efter Felipe Massa og foran Giancarlo Fisichella. På omgang 45 foretager Giancarlo Fisichella sit andet og formentligt sidste pitstop.

Efter 46 omgange kommer Ralf Schumacher i pit. Han kommer imellem Kimi Räikkönen og Giancarlo Fisichella.

Michael Schumacher sætter hurtigste omgangstid: 1'17,111.

Efter 47 omgange er stillingen: Michael Schumacher, Felipe Massa, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Ralf Schumacher, Giancarlo Fisichella, Pedro De La Rosa og David Coulthard.

Kimi Räikkönen kører hurtigere end Fernando Alonso og er nu kun 5.3 sekunder efter ham. Kimi Räikkönen har dog også problemer med understyring.

Jenson Button måtte også udgå af Frankrigs Grand Prix

Mark Alan Webber udgår ikke alligevel, det er lykkedes for holdet at reparere bilen, og han er nu igen på banenher på omgang 52.

Kimi Räikkönen er nu kun 3.1 sekunder efter Fernando Alonso.

Felipe Massa og Kimi Räikkönen kommer i pit på omgang 53. Felipe Massa kommer ind efter Fernando Alonso. Kimi Räikkönen kommer ind efter Ralf Schumacher.

Det bliver nu interessant at se om Fernando Alonso foretager endnu et pitstop, eller om han kan holde den hjem.

Michael Schumacher kommer i pit efter 55 omgange, og får nye dæk.

Efter 59 omgange fører Michael Schumacher med 18 sekunder foran Fernando Alonso og 6 sekunder efter ham følger Felipe Massa. På fjerdepladsen har vi Ralf Schumacher efterfulgt af Kimi Räikkönen og Giancarlo Fisichella.

Mark Alan Webber udgår endeligt efter 60 omgange og han får følgeskab af Jenson Button på omgang 63.

Podiet, Frankrig 2006

Et interessant løb er færdigt. Det lykkedes for Fernando Alonso at snyde os en smule ved at ændre fra en tre-stops strategi til en to-stops strategi, hvorved det lykkedes for ham at komme forbi Felipe Massa. Løbets sejrherre blev dog som ventet Michael Schumacher.

Fernando Alonsos forspring i verdensmeterskabet er dermed reduceret med to point og er nu nede på 17 point.

Det næste løb er om fjorten dage, hvor det er Tysklands Grand Prix som bliver kørt på Hockenheim den 30. juli.

Lap Chart, Frankrig 2006

Banekort for Magny-Cours

Optakt
Vil du vide mere om Magny-Cours så tag et kig på vores omfattende optakt, der går i dybden med den aktuelle situation, teknik, banen og dens historie.

TV-tider:
Du kan tjekke TV tiderne i vores sædvanlige oversigt. Tiderne er nu er blevet mere menneskelige efter Formel 1 cirkuset er vendt tilbage til Europa.

SMS
Har du ikke mulighed for at se kvalifikationen eller løbet, kan du få tilsendt de første ti placerede via vores SMS -service. Vi er de eneste i Danmark der tilbyder SMS med kvalifikationens- og løbsresultatet. Tjek derfor hvordan du tilmelder dig.

Giancarlo Fisichella, Renault R26, med sin hjelm der fejrer at Italien er blevet verdensmestre

Jarno Trullis hjelm der fejrer at Italien er blevet - Campione del Mondo - verdensmestre i fodbold