Tidligere F1-kører knaldet for doping

Franck Montagny, med en fortid i Formel 1 hos bl.a. Super Aguri, er blevet testet positiv efter Formel E-løbet i Putrajaya, Malaysia. Karrieren er sandsynligvis forbi.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/1 2015 klokken 19:01

Franck Montagny er blevet en ældre herre på 36 år, men han er stadig en meget populær kører, og han har været en kortere eller længerevarende del af andre serier.

Vi nævner i flæng prototype sportsvognsracing, ChampCar og IndyCar, Le Mans for Peugeot, F3000 og Formel E. Der udover har franskmanden været tilknyttet Jordan og Renault i Formel 1 samt kørt løb for Super Aguri.

Franck Montagny, Super Aguri F1 SA05, Indianapolis, USA, 30 juni 2006. Copyright Super Aguri F1

Nu er karrieren nok nået til sit endepunkt. Franskmanden blev efter Formel E-løbet i Malaysia testet positiv i en dopingtest.

Det var ikke bloddoping, epo eller andre fancy navne kendt fra cykelverdenen, men derimod kokain, som den 36-årige kører blev taget for.

Normalt tager man altid en B-prøve for at sikre sig mod fejl, men det har Franck Montagny ikke ønsket, og dermed har han erkendt, at det er rigtigt, at han er taget for brug af kokain.

Montagny udtalte til franske ‘L’Equipe’:

”Racing er nok ovre for mig.”

”Efter løbet så jeg fyren, der laver kontrol, lave et signal til mig. Der i mit hoved, forstod jeg det med det samme."

”Jeg vidste, det var forbi for mig. Jeg tog et fly. Jeg shoppede i to dage. Jeg ønskede ikke at være alene hjemme.”

“Så ringede jeg til mine forældre og fortalte dem det. Jeg var skamfuld.”

Med 36 år på bagen, og udsigt til formodentlig mindst to års karantæne, er karrieren nok slut. I hvert fald den professionelle racerkarriere, selv om det ikke er umuligt, at han vender tilbage i GT-racing.

Foreløbig er der dog ikke faldet dom. Franck Montagny er dog ikke den første kører, der er knaldet for brug af euforiserende stoffer.

Tomas Enge var en rigtig dygtig formelkører, der også fik tre Formel 1-løb for Prost som erstatning for Luciano Burti i 2001. Han blev i 2002 taget for marijuana og mistede F3000-titlen, som i stedet blev overtaget af Sebastien Bourdais.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sauber snupper Ferraris kører Gutierrez kom for tidligt i F1 »