Kritikken preller af

Debatten om betalingskørere og deres berettigelse i Formel 1 fortsætter med uformindsket styrke. Pastor Maldonado har ofte stået for skud, men det bekymrer ikke venezuelaneren synderligt.

Pastor Maldonado . Copyright Lotus F1

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 8/1 2015 klokken 22:01

Pastor Maldonado har ofte måttet lægge ører til kritik og udtalelser om, at han udelukkende er at finde på gridden i Formel 1 pga. de sponsorater, han har med sig, i særdeleshed det statsejede olieselskab PDVSA, og der findes utallige mere eller mindre fantasifulde opslag på de sociale medier og på YouTube, som gør groft grin med hans evner bag rattet.

I et interview med ’Autosport’ fortæller en hudløst ærlig Maldonado imidlertid, at kritikken preller fuldstændig af på ham. ”Det er jo heller ikke alle, der bryder sig om Alonso,” siger han.

Pastor Maldonado. Copyright Lotus F1

”Forestil dig, hvis jeg skulle forholde mig til alle de kommentarer, som folk kommer med. Det er jo umuligt,” siger den 29-årige venezuelaner og fortsætter: ”Jeg sætter stor pris på de mennesker, som støtter mig, og dem er der mange af – især fra mit hjemland og fra Latinamerika. Jeg har også mange fans i Europa, og specielt i Italien, hvor jeg tilbragte hele min junior karriere.”

”Selvfølgelig er der mange kommentarer, som jeg ikke bryder mig om, men det kan jeg jo ikke gøre noget ved. Der er jo også folk, som ikke bryder sig om Alonso. Det er blot et eksempel, men der er dem, som siger, at han er arrogant. Jeg synes, han er en god fyr og en fantastisk kører, men når man er i offentlighedens søgelys, så kan folk frit give deres mening til kende,” siger Maldonado videre.

Med hensyn til sine til tider mange afkørsler, som også har medført nogle mindre flatterende øgenavne, siger han selv, at det blot er et resultat af at skulle presse en bil, som ikke er konkurrencedygtig, ekstra hårdt. ”Alle kan lave fejl, især i kampens hede, når der skal presses på, og hvis din bil ikke er særlig stabil, så kan det endnu nemmere gå galt. Vi er kun mennesker, og selv Daniel Ricciardo crashede jo på Suzuka. Det er ikke kun mig.”

Pastor Maldonado. Copyright Lotus F1

Maldonado slutter interviewet med at fremhæve sin egen indsats i en svær 2014 sæson hos Lotus. Efter en flot 2013 sæson dykkede teamets formkurve markant i 2014, og det gav venezuelaneren masser af arbejde. En opgave, som han selv mener, han har løst til UG. ”Det var svært at acceptere, at vi ikke kunne forbedre os, så hurtigt som vi gerne ville i løbet af sæsonen. Men jeg sagde til mig selv ”OK, måske har livet placeret mig her for at forberede mig på fremtiden.” Jeg synes, at jeg viste alle, at jeg altid var, hvor jeg skulle være, når jeg fik chancen for at gøre mit arbejde ordentligt,” slutter en ærlig og åbenhjertig Pastor Maldonado.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Marussia gik seriøst konkurs Nu kommer datoerne »