Hamilton Senior vil have F1 feltet tilbage til Sydafrika.

Anthony Hamilton, far til verdensmester Lewis Hamilton, arbejder efter sigende på at bringe formel 1 feltet tilbage til Sydafrika, hvor man ikke har kørt siden 1993.

Anthony Hamilton Belgiens GP 2013 . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 21/1 2015 klokken 22:01

Lewis Hamiltons far, Anthony Hamilton, arbejder efter sigende på at bringe F1 tilbage til Afrika, nærmere bestemt Sydafrika.

Sydafrika har en forholdsvis stor tradition for at afholde Formel 1 løb. Fra 1934-1966 blev der kørt 12 løb på Prince George Circuit, hvoraf kun de 3 af dem talte med i verdensmesterskabet. I perioden 1967-1993 blev der så kørt 21 løb på Kyalami banen, og her var det kun ét af dem, der ikke talte med i VM, nemlig løbet i 1981, som blev vundet af Carlos Reutemann. Det var iøvrigt hans anden sejr på banen.

Af andre interessante sejrherrer kan nævnes Jim Clark med 4 sejre, Niki Lauda med 3 sejre, Jackie Stewart med 2 sejre sammen med i øvrigt Nigel Mansell og Alain Prost, der vandt henholdsvis det sidste og det næstsidste Sydafrikanske GP. Udover de kørere, der har vundet flere gange, må man også nævne vinderen fra 1975. Her vandt sydafrikanske Jody Scheckter nemlig.

Siden 1993 har der ikke været kørt i Sydafrika, eller i Afrika i det hele taget, men det vil Hamilton Senior nu lave om på. Ifølge 'Press Assciation' arbejder Hamilton Senior sammen med Bernie Ecclestone om at få det sydafrikanske GP tilbage på Formel 1 kalenderen allerede i 2016. Ifølge 'Press Association' er planen dog ikke, at man skal vende tilbage til Kyalami banen, men i stedet at lave et gadeløb i Cape Town.

Omkring disse rygter siger Ecclestone følgende: ”Vi har været på udkig efter mulighederne for at vende tilbage til Sydafrika i lang tid, og nu har vi en god chance.”

Om det i sidste ende lykkes for Hamilton Senior og Ecclestone at få motorsportens kongeklasse tilbage til det afrikanske kontinent må tiden vise, men det kunne da være fedt at få en af de tidligere store Formel 1 nationer tilbage på kalenderen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lidt Williams FW37 billeder OPDATERET Hamilton har ikke travlt med pennen »