Ricciardo: Jeg kan vinde VM

Red Bulls storsmilende australier Daniel Ricciardo mener, at han kan vinde VM titlen i 2015.

Daniel Ricciardo . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 27/1 2015 klokken 20:01

Til et arrangement på en kunstig skibakke i engelske Milton Keynes er Red Bulls Daniel Ricciardo blevet interviewet omkring sine forventninger til den kommende sæson.

Ricciardo lægger ikke skjul på, at han har høje forventninger til 2015 sæsonen. Hans forventninger er faktisk så store, at han mener, han har en realistisk chance for at blive verdensmester. Før det kan ske, skal Red Bull dog lige indhente Mercedes. Det mener Ricciardo dog ikke er umuligt.

Daniel Ricciardo. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

”Jeg føler, at de næsten fik det maksimale ud af deres bil sidste sæson. Det gør, at deres muligheder for at forbedre sig, ikke er så store som vores, da vi overhovedet ikke fik det maksimale ud af vores bil sidste sæson. Får vi det maksimale ud af vores bil i den kommende sæson, mener jeg, at jeg kan kæmpe med om mesterskabet,” siger Ricciardo til 'Sky Sport'.

Med hensyn til Ricciardos nye position som førstekører for Red Bull og tilgangen af Daniil Kvyat, siger Ricciardo, at han forventer, at Kvyat er hurtig. Han forventer dog ikke, at det bliver en krig mellem de to teamkammerater, selvom det skulle vise sig, at de er lige hurtige. For som Ricciardo siger, så gælder det om at få bilen til at køre stærkt, og for at det kan lykkes, er de nødt til at samarbejde. Han lægger dog ikke skjul på, at det sagtens kan ændre sig, som sæsonen skrider frem.

Ricciardo, Horner og Kvyat. Copyright Red Bull F1

”Vi vil have, bilen bliver så hurtig som muligt, derfor er vi nødt til at være åbne og dele de informationer med teamet, der skal til for at nå det mål. Så må vi se, hvad der sker, som sæsonen skrider frem, men der bliver ikke ændret på den tilgang, før vi begynder at blive nummer 1 og 2,” udtaler Ricciardo til 'Sky Sport'.

Om Ricciardo har noget at have sin optimisme i, må tiden vise. Første billede af styrkeforholdet mellem Red Bull, Mercedes og de andre teams får vi i weekenden, hvor sæsonens første tests bliver kørt på spanske Jerez.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 skal tænke sig om! Alonso og Bottas kan være alternativer »