McLaren præsenterer MP4-30

McLaren har i dag, torsdag, offentliggjort billeder af teamets nye Honda-motoriserede udfordrer til VM-titlen i Formel 1. Modellen hedder MP4-30.

McLaren MP4-30 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/1 2015 klokken 15:01

Kort før den første offentlige test på banen i Jerez på søndag, har McLaren nu offentliggjort billederne af den nye, Honda-motoriserede udfordrer til VM-titlen i Formel 1. Modellen er døbt MP4-30.

Efter nogle miserable sæsoner har McLaren været igennem nogle større interne struktur- og personaleændringer, hvilket som bekendt også kom til at gå ud over danske Kevin Magnussen, der i 2014 delte team og (umulig) bil med Jenson Button. I 2015 skal Button imidlertid være teamkammerat til Fernando Alonso, der skiftede efter nogle magre år hos Ferrari.

McLaren MP4-30

McLaren MP4-30 er kraftigt påvirket af tidligere Red Bull-ingeniør Peter Prodromou, der kom til Milton Keynes i september i fjor. Især lægger man mærke til opgøret med årtiers grimmeste front/næser, der nu er erstattet af en lang, elegant og lav næse, der kan minde om den på Williams' nye 2015-model.

Bagtil ses et tæt pakket område, der omslutter den nye motor, eller power unit, fra Honda. Efter en seksårig Tornerosesøvn genoptages dermed et tidligere særdeles succesrigt samarbejde imellem McLaren og den japanske motorfabrik, som har givet utallige sejre og flere verdensmesterskaber i perioden fra 1988 til 1992.

McLaren MP4-30

I forbindelse med offentliggørelsen af MP4-30 udtaler Hondas motorsportschef, Yasuhira Arai, at modellen er et resultat af et kompromisløst bud på at få en succesfuld tilbagevenden til F1.

”Som man kan se på den nye MP4-30, har vi dedikeret os selv og vores ingeniører som ét team sammen med McLaren i bestræbelserne på at skabe en bil, hvor der kompromisløst udelukkende fokuseres på design og aerodynamik,” udtaler Arai.

McLaren MP4-30

”Midt i vores begejstring er både jeg og vores ingeniører 100% fokuseret på at være forberedt på Jerez og tiden derefter.”

”Vi vil møde utallige udfordringer, men Honda er besluttet på at imødegå dem ansigt til ansigt. Vi er trods alt for at drive Formel 1’s teknologi fremad og give vores fans en spændende oplevelse.”

McLaren MP4-30

Herunder ses McLarens officielle videopræsentation:



I stedet for meningsløse interviewreferater lægger vi herunder et videoklip op med Kevin Magnussen, som giver sin fremtidsversion af 2015.



Herunder et interview med Fernando Alonso:



Og endelig interview med Jenson Button:


OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren-Honda tilbage til 1988 Mercedes W06 testet »