Horner: Måske skal vindtunneler forbydes?

Red Bulls teamchef mener, at der skal drastiske midler til, hvis omkostningerne ved at være en del af Formel 1 gridden skal bringes ned. Vindtunneler kan godt undværes, siger han.

Christian Horner . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 11/3 2015 klokken 20:03

I et interview med ’Autosport’ taler Red Bulls teamchef, Christian Horner, lige ud af posen omkring det evigt aktuelle emne, der handler om omkostningerne ved at drive et Formel 1 team.

”Hvis man ønskede at gøre noget virkelig radikalt og kontroversielt, så skulle man afskaffe vindtunnelerne,” siger Horner. ”De er dyre at operere med og at vedligeholde med komponenter og nye dele. Lad os komme tilbage til det kreative ingeniørarbejde.”

Billeder fra Bahrain 2014
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Horner foreslår at bringe tingene ned på jorden igen, så det i højere grad er op til kreativiteten hos det enkelte teams ingeniører at konstruere raceren end til computere og data fra vindtunnelen.

”Hvorfor ikke gøre noget radikalt? Hvorfor ikke tvinge alle til at gennemgå de samme processer?”

Selvom Red Bull er et af de teams, som selv har investeret i en vindtunnel, er Horner således ikke afvisende overfor at tilslutte sig et så radikalt forslag, hvis FIA eller Bernie Ecclestone ønsker at gå i den retning. De seneste års udvikling har da også tydeligt vist, at der skal gøres noget for at mindske omkostningerne, hvis sporten fortsat skal appellere til det brede publikum og kunne tiltrække interesse og sponsorer fra hele verden.

Vindtunnel på McLarens Technology Center
Copyright McLaren Group


”Et sådant forbud ville ikke bekomme os vel, men hvis vi vitterlig tror på, at det er den rigtige vej at gå, så ville vi forsøge at leje vores vindtunnel ud til andre formål. Det kan godt lade sig gøre – Frank Williams har 2 vindtunneler, og hans eget team benytter kun den ene,” siger Horner videre, inden han understreger, at denne slags forbud i hans optik vil være betydeligt mere effektive end de nuværende forsøg på at nedbringe udgifterne.

”Man kan ikke diktere, hvor mange penge et team råder over, og hvordan de vælger at bruge dem. Til gengæld kan man sikre sig, at der et loft over, hvilket udbytte man får ud af dem. På den måde kan man sikre sig, at mange penge ikke nødvendigvis er en stor fordel.”

Billeder fra Singapore 2014
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Kontroversielle udtalelser fra Christian Horner. Der skal nok blive løftet et øjenbryn eller 2, når resten af gridden skal forholde sig til dem.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sir Frank - tilbage og klar Hold øje med: Sauber »