Bottas: Vi behøver ingen teamordrer

Er teamordrer en nødvendig del af et succesfuldt Formel 1 team? Valtteri Bottas siger nej, og han mener, at han og Felipe Massa beviste hans påstand, da de i weekenden kæmpede indbyrdes på Sepangs asfalt.

Valtteri Bottas . Copyright Williams F1

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 1/4 2015 klokken 09:04

Gennem årene har diskussionerne om , hvorvidt teamordrer hører hjemme i Formel 1 været mange og lange, og meningerne er stadig delte.

Hos Williams er de 2 kørere, Valtteri Bottas og Felipe Massa, tilladt at køre race mod hinanden, og det gjorde de weekendens løb i Malaysia. Bottas mener, at hans fight med Massa er et bevis på, at teamordrer ikke er nødvendige.

”Det var dejligt, at teamet gav os grønt lys til at køre race,” siger Bottas i et interview med ’Autosport’. ”Det var hårdt, men fair, og der var på intet tidspunkt kontakt mellem os. I mine øjne vil de kunne stole på, at vi til hver en tid kan køre hårdt men fair mod hinanden. Det er rart,” fortsætter finnen, som på næstsidste omgang på Sepang passerede Massa og dermed tog løbets 5. plads.

Valtteri Bottas
Copyright Pirelli


Massa selv siger, at han ikke var helt så aggressiv overfor Bottas, som han ville have været overfor en ikke-teamkammerat, men han tilføjer, at han reelt ikke havde materiellet til at forsvare sig.

”Jeg forsøgte at kæmpe mod ham, men mine dæk var 2 omgange ældre end hans. Jeg kæmpede for at holde fast i min position, men jeg havde bare ikke dækkene til det. Vi kører godt nok race, men man er også nødt til at passe på, for det er ikke godt, hvis man står med 2 udgåede biler på løbets sidste omgang,” siger den erfarne brasilianer således om den interne kamp med Bottas.

Hos teamets ledelse er linjen klar: der skal ikke udstedes teamordrer. Teamets chef for udvikling og performance, Rob Smedley, er enig i Bottas’ udtalelser, og han ser gerne flere interne kampe mellem de 2 kørere. ”Vi vil ikke forhindre dem i at køre mod hinanden,” siger Smedley.

Felipe Massa og Rob Smedley, Bahrain 2014
Copyright Williams F1


”Det er nødt til at være fair og rent, og de må ikke sætte teamets point på spil, men de er begge fremragende og professionelle kørere. De har stor respekt for hinanden, og de giver lige præcis hinanden tilstrækkeligt med plads til at køre race. Der var tale om nogle gode nærkampe, og det er godt for Formel 1. Vi vil ikke forhindre dem i at gøre det igen,” slutter Rob Smedley.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA lancerer alternativt F1-mesterskab Hamilton imponeret over Ferrari »