Hamilton imponeret over Ferrari

Det er ikke gået ubemærket hen, at Ferrari pludselig er rykket fra næsten-podie-placeringer til en position forrest i feltet. Og sidste års verdensmester, Lewis Hamilton, mener at kende årsagen til den nye succes hos den stejlende hingst.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/4 2015 klokken 17:04

Sidste års dominerende verdensmester, Lewis Hamilton i Mercedes, erkender, at Ferrari har taget et stort skridt frem i forhold til 2014-sæsonen, hvor det kun blev til en fjerdeplads i konstruktørmesterskabet samt sølle to podieplaceringer. I den nye sæson er Ferrari nu næsthurtigt målt på fart.

Hamilton mener også at kende årsagen til den stejlende hingsts sejr i Malaysia med Sebastian Vettel i sadlen: den røde bil har fået markant bedre downforce.

Sebastian Vettel.
Copyright Ferrari F1


Selv om den italienske motor i løbet af vinteren har fået et gedigent serviceeftersyn på fabrikken i Maranello, mener briten, at det handler om mere end rå motorkraft.

”Ferrari har taget et stort skridt,” udtalte Hamilton efter løbet på Sepang. ”Det er godt at se Ferrari tage så stort et skridt, og det er med begge biler og motor.”

”Mange mennesker taler om hurtige motorer, men i sidste ende handler det også om downforce, som kan betyde mindst ligeså meget.”

Lewis Hamilton.
Copyright Daimler Benz


Hamilton indrømmer, at han var ret overrasket over Vettels og Räikkönens fart, selv om sidstnævnte fik ødelagt en topplacering efter en tidlig punktering og derfor sluttede lige udenfor podiet på fjerdepladsen.

”Vi må give dem, at de har udført et fantastisk stykke arbejde,” siger Hamilton. ”Hverken vi, eller jeg, havde forventet, at de var så hurtige, som de var.”

”De har udført et imponerende stykke arbejde og er hurtige.”

”Vi var godt klar over, at de havde gjort fremskridt, men vi vidste ikke hvor meget. Men de var bare for hurtige for os,” erkender Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas: Vi behøver ingen teamordrer Tre år mere i Malaysia »