FIAs syn på F1 mesterskab for kvinder

FIA vil ikke udelukke et Formel 1 mesterskab for kvinder, og Carmen Jorda bakker op om Bernie Eccelstones ide.

Susie Wolff . Copyright Williams F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 3/4 2015 klokken 22:04

Som de fleste nok allerede har læst, så går Bernie Ecclestone med planer om at starte et Formel 1 mesterskab kun for kvindelige kørere.

Monaco 2013
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Den idé er blevet modtaget med blandede følelser. Williams' testkører Susie Wolff og Formel 3 køreren Tatiana Calderon har udtalt, at der ikke er nogen grund til et Formel 1 mesterskab for kvinder, da kvindelige kørere kan konkurrere med deres mandlige kollegaer selv på de højeste niveauer i motorsporten.

Susie Wolff i Williams raceren
Copyright Williams F1


Nu blander FIA sig så i debatten, og her er man åben for Ecclestones idé.

”Idéen om et mesterskab kun for kvinder er ikke noget, vi vil udelukke, uden at det er blevet debatteret og researchet ordentligt igennem,” udtaler den tidligere kvindelige rallykører Michele Mouton, der er præsident for FIAs kommission for kvinder i motorsport.

Mouton tilføjer dog også, at hun er i tvivl om, hvor mange kvindelige kørere, der ønsker et mesterskab kun for kvinder. Mouton tror nemlig, at de fleste kvindelige kørere gerne vil konkurrere med mændene.

Skal man se på udtalelserne fra Wolff og Calderon, så har Mouton ret i hendes antagelser, dog findes der også kvindelige kørere, der bakker op om Ecclestones idé. Blandt fortalerne for et mesterskab kun for kvinder er den spanske racerkører Carmen Jorda, som er test- og udviklingskører hos Lotus.

Carmen Jorda blev 26. februar 2015 annonceret som ny udviklingskører hos Lotus
Copyright Lotus F1


”Skulle ideen om et mesterskab kun for kvinder blive til virkelighed, ville det være fantastisk. Alle teams drømmer om at vinde, og de tror ikke, kvinder kan vinde i Formel 1, så de skubber kvindelige kørere væk. Jeg tror, et Formel 1 mesterskab for kvinder vil være et godt modsvar til dette problem,” udtaler Jorda.

Carmen Jorda fortæller også, at hun tilbage i gokart tiden fik en dreng til at græde, fordi hun slog ham i et løb.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton set storsmilende på vej mod banken Massa: Dækslid gjorde forskellen »