Massa: Dækslid gjorde forskellen

Williams kunne ikke følge med hverken Mercedes eller Ferrari i Malaysia, men ifølge Felipe Massa handler det ikke nødvendigvis om bilerne. Det handler om dækslid.

Felipe Massa . Copyright Williams F1

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 4/4 2015 klokken 10:04

Sidste år var Williams førsteudfordrer til Mercedes, men den rolle ser indtil videre ud til at være overtaget af Ferrari i denne sæson.

I sidste weekends løb i Malaysia kunne ingen af de 2 Williamskørere hænge på hverken Ferrari eller Mercedes, og selvom Felipe Massa erkender, at italienerne har gjort et rigtig godt stykke arbejde i løbet af vinteren, og at deres racer formentlig er en smule bedre end Williams’ egen i øjeblikket, så mener brasilianeren også, at en stor del af årsagen til Vettels sejr skal findes i dæksliddet.

”De (Ferrari, red.) forvalter deres dæk meget bedre. I Malaysia handlede det hele om dækkene,” siger Massa således.

”De har bygget en god bil, og de har forbedret sig. Jeg synes, Ferrari har gjort et godt stykke arbejde, og de har forbedret sig mere end os andre,” siger Massa om sin tidligere arbejdsgiver, men han er overbevist om, at den primære forskel skal findes i det faktum, at Ferraris 2015 racer er blidere mod dækkene end konkurrenterne.

Felipe Massa
Copyright Pirelli


”Jeg tror, det handler om dækkene, for hvorfor var de ellers ikke hurtigst i kvalifikationen? I regnen var de ganske vist tæt på, men i tørvejr var de langsommere. Det handler i højere grad om, hvor godt de udnytter dækkene – det tror og håber jeg i hvert fald,” slutter den erfarne brasilianer.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIAs syn på F1 mesterskab for kvinder Skal Toro Rosso være gule? »