Rosberg: Lewis ødelagde mit løb

Noget tyder på, at sidste års stridigheder blandt Mercedes-kørerne blusser op igen. I hvert fald beskylder Nico Rosberg nu teamkammeraten og dagens løbsvinder, Lewis Hamilton, for at ødelægge tyskerens chancer i dag.

Nico Rosberg . Copyright Daimler Benz

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/4 2015 klokken 12:04

Mercedes-kørerne Nico Rosberg og Lewis Hamilton tager fat, hvor de slap sidste år. Undervejs i starten af dagens Grand Prix i Shanghai bad Rosberg over radioen om, at Hamilton satte mere fart i sin Mercedes, så han ikke sinkede tyskeren, der havde en jagende Sebastian Vettel i Ferrari kun ét sekund efter sig.

Under den efterfølgende pressekonference smed Rosberg yderligere benzin på sidste sæsons ulmende gløder, ved direkte at henvende sig til sin teamkammerat og beskylde ham for at ødelægge løbet for sig, fordi han ikke kørte tilstrækkeligt hurtigt og dermed gjorde livet lettere for den bagved kommende Vettel.

Nico Rosberg
Copyright Mercedes AMG


”Det er interessant at høre fra dig Lewis, at du udelukkende tænkte på dig selv oppe foran,” udtalte tyskeren direkte henvendt til Hamilton, som han sad ved siden af under pressekonferencen.

”Det var helt unødvendigt at ødelægge mit løb. At du kørte langsommere, end det måske var nødvendigt i starten af vores stints hjalp Sebastian (Vettel, red.) til at komme helt tæt på mig.”

”Det åbnede op for den mulighed, at Sebastian kunne forsøge med et tidligt pitstop og dermed komme foran mig. Derfor måtte jeg forsvare mig mod ham.”

”Først og fremmest var det helt unødvendigt at køre så tæt med Sebastian, og ydermere kostede det en masse tid, at jeg skulle forsvare mig. Og mine dæk var helt døde mod slutningen af løbet, fordi mit stint blev så meget længere.”

Rosbergs utilfredshed bed ikke på Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


”Jeg er virkelig utilfreds med det,” understregede Rosberg.

Rosbergs udfald bed dog ikke synderligt på Hamilton, der mente, at han personligt blot tænkte på sit eget løb og dæk.

”Det er ikke min opgave at holde øje med Nicos løb,” svarede Hamilton igen.

”Mit job er at håndtere bilen og bringe den hjem i så sund og god stand som muligt. Og det var, hvad jeg gjorde.

Jeg gjorde ikke noget for at sænke farten for andre. Jeg fokuserede på mig selv.”

”Hvis Nico ønskede at passere mig, kunne han jo bare prøve. Men det gjorde han ikke,” lød det afvisende fra Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kinas GP, løbsresumé: Hamilton vinder Straf til Button »