I Italien buher man af de andre

Da Nico Rosberg trådte op på sejrspodiet i søndags, blev han mødt til at vrede tilråb fra de mange tifosier, som hellere havde set en rød kørerdragt på toppen af podiet. Han fik dog vendt situationen 180 grader!

Tifosier på Monza - startgridden . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 5/9 2016 klokken 22:09

Sebastian Vettel var den første mand til at blive præsenteret og det var med et kæmpe jubelråb fra alle de rød-klædte tifosier nedenfor podiet.

Italiens Grand Prix 2013 - podiet. Sebastian Vettel, Fernando Alonso og Mark Webber
Copyright Red Bull Contentpool


I 2013 var det lige omvendt. Sebastian Vettel dominerede med sin Red Bull og var knap så populær i Italien. Han havde vundet løbet, og Alonso blev nr 2. Da den tyske nationalmelodi blev spillet for Vettel, blev muskken overdøvet af buhende italienere.
Da Vettel blev interviewet efterfølgende, blev hele seancen overdøvet af 5-10.000 mennesker der alle råbte "A-LON-SO. A-LON-SO!". På bare 3 år, er Vettel pludselig blevet en meget populær mand i Italien.

Det er før set at kørere bliver buhet når de træder op på podiet men det er heldigvis sjældent og det er kun når en kører har foretaget sig noget meget usportsligt under løbet.

Italiens Grand Prix 2013 - podiet. Sebastian Vettel, Fernando Alonso og Mark Webber
Copyright Red Bull Contentpool


Da Eddie Jordan havde fået de første reaktioner fra kørerne, fik de selv lov til at tale frit. Hér greb Rosberg mikrofonen og talte til de mange tifosier på italiensk - på 5 sekunder blev buhen og piften vendt til en kæmpe klapsalve. Pøblen er både nem og svær at stille tilfreds.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens GP: Dagen derpå Mercedes bekræfter: Dårlig start ikke Hamiltons sk »