Optakt til Belgiens Grand Prix

Det sidste løb før sommerpausen står for døren, når legendariske Spa-Francorchamps venter. Bliver det Perez’ sidste løb for Red Bull, og har McLaren fået styr på deres taktiske udfordringer? Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Belgiens Grand Prix.

Charles Leclerc foran Lewis Hamilton. Belgiens GP 2023 . Copyright Ferrari Media

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 24/7 2024 klokken 12:07

Den første halvdel af Formel 1-sæsonen 2024 er overstået, og lige om lidt venter en sommerpause. Men inden vi kommer så langt, skal feltet kører på en rigtig fanfavorit i form af Spa-Francorchamps.

Det bliver efterhånden mere og mere spændende i både kører- og konstruktørmesterskabet. Norris æder sig langsomt ind på Verstappen, mens McLaren også langsomt indhenter Red Bull. Den næste halvdel af sæsonen kan gå hen og blive rigtig spændende.

Er det sidste chance for Perez?
Bedst som man troede, at presset på Sergio Perez ikke kunne blive større, satte mexicaneren bilen i væggen under kvalifikationen til Ungarns Grand Prix, der betød et exit i Q1. Med resultatet af søndagens Grand Prix kan Perez nu ikke længere nå indenfor 100 point af Max Verstappen inden sommerpausen.

Ifølge rygterne har Perez en klausul i sin kontrakt, der gør det muligt for Red Bull at droppe ham, hvis ikke han er indenfor 100 point af Verstappen inden sommerpausen. Hvis det passer, så bliver de næste uger meget spændende at følge.

For hvad gør Red Bull, hvis de dropper Perez? Tager de Tsunoda ind, skal Ricciardo tilbage til Red Bull og udfordre Verstappen, som han tidligere har gjort, og hvad betyder alt det her for Sainz’ situation?

Det er selvfølgelig en mulighed, at Red Bull ikke benytter sig af klausulen, hvis Perez leverer et godt løb i den kommende weekend. Uanset hvad, så bliver det nervepirrende at følge, hvad Red Bulls beslutning ender ud i.

McLarens taktiske udfordringer
Som vi skrev her på BMF1.dk efter Ungarns Grand Prix, så er McLaren nødt til at få styr på deres strategier under løbet. På Silverstone kostede det Oscar Piastri en topplacering, og senest i Ungarn satte holdet sig selv i en vanskelig situation ved at undercutte Norris, og dermed kom britten ud foran teamkammeraten Piastri. Det kom der en længere diskussion ud af over radioen, og det var med en mærkelig fornemmelse, at Piastri tog sin første Grand Prix sejr.

Spørgsmålet er, hvornår McLaren lærer af deres fejl, og hvordan man håndterer disse ting internt i teamet. Norris er uden tvivl førsteudfordrer til Max Verstappen i kampen om VM, men hvis han skal have nogen chance for at kæmpe med om titlen, så skal McLaren være mere klare i spyttet under løbene.

McLaren har den hurtigste bil lige nu. Det skal udnyttes, både i kampen om kørernes VM, men også i konstruktørmesterskabet. Men i de seneste to løb har McLaren stillede sig selv i uheldige situationer, og disse skal udryddes hurtigst muligt. Om det sker i denne weekend på Spa må tiden vise.

Fakta
Når lamperne slukker søndag eftermiddag venter der kørerne 44 omgange på Spa-Francorchamps, der strækker sig hele syv kilometer og byder på 19 sving og store højdeforskelle.

To DRS-zoner venter også kørerne, og dem finder vi på langsiden mellem sving fire og fem, mens den sidste er på start/mål-langsiden.

Til weekenden medbringer Pirelli C2, C3 og C4-dækkene.

Løbet starter søndag kl. 15 og kan følges på TV3+, Viaplay og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Binotto til Audi Sauber F1 FIA afviser ændring af pointsystem »