Binotto til Audi Sauber F1

Audi har udnævnt tidligere Ferrari-teamchef Mattia Binotto til at lede sit Formel 1-projekt som en del af en større ledelsesrokade.

Ungarns Grand Prix 2022 . Copyright Ferrari

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/7 2024 klokken 16:07

Tidligere teamchef hos Ferrari, Mattia Binotto, tiltræder som driftschef og teknisk chef fra 1. august 2024 for at lede Audis forberedelser til fabrikkens Formel 1-debut i 2026. Det meddeler Audi i en pressemeddelelse tirsdag.

Binottos ankomst kommer samtidig med, at Saubers hidtidige CEO, Andreas Seidl, samt bestyrelsesformand Oliver Hoffmann, forlader projektet.

Der er tale om en ret stor ændring, som kommer, mens Audi optrapper forberedelserne til sin F1-deltagelse, hvor det er tydeligt, at der strammes op for at øge kontrollen med driften og løfte virksomhedens infrastruktur.

Sauber er det eneste team på F1-gridden, der endnu ikke har scoret et eneste point i indeværende sæson.

Binotto skal rapportere direkte til Audis bestyrelse, hvilket betyder, at Audis selvstændighed og uafhængighed bevares, hedder det videre.

Australiens Grand Prix 2022. BinottoAustraliens Grand Prix 2022. Binotto
Copyright Ferrari


I forbindelse med ændringerne udtalte Audis administrerende direktør Gernot Döllner: "Jeg er meget glad for, at vi har været i stand til at rekruttere Mattia Binotto til vores ambitiøse Formel 1-projekt."

"Med sin omfattende erfaring fra mere end 25 år i Formel 1 vil han uden tvivl være i stand til at yde et afgørende bidrag til Audi."

"Vores mål er at bringe hele Formel 1-projektet op på F1-hastighed ved hjælp af klare ledelsesstrukturer, definerede ansvarsområder, reducerede grænseflader og effektive beslutningsprocesser."

"Til det formål skal teamet være i stand til at handle selvstændigt og hurtigt," lyder det fra Döllner.

Binotto forlod Ferrari i slutningen af 2022-sæsonen efter et knapt så succesfuldt år. Den schweizisk fødte italiener var været en del af Ferrari siden 1995 og havde arbejdet sig op gennem rækkerne til at lede både den tekniske afdeling for motorer og chassis, før han blev teamchef i 2019.

Den afgående CEO, Andreas Seidl, kom til Sauber i starten af 2023 for at lede Audis F1-satsning, og Hoffmann var i forvejen en del af Audi-organisationen.

På kørersiden har Audi indtil videre tegnet kontrakt Nico Hülkenberg, der lige nu kører sin sidste sæson for Haas F1.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dommens time nærmer sig for Perez Optakt til Belgiens Grand Prix »