Hvis man ser på statistikken for de seneste sæsoner, vil Max Verstappen ikke blive verdensmester i år, men med en enkelt ændring, taler statistikken for at han helt sikkert bliver verdensmester igen.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/4 2023 klokken 10:04

Der er ikke mange der er i tvivl om, at den absolutte favorit til at blive Formel 1 verdensmester i år, må være Max Verstappen, der med den meget suveræne Red Bull racer, har lagt stærkt fra start.

Eneste udfordring Verstappen har set i år, var da han havde en ødelagt trækaksel i Saudi Arabien, hvilket betød at han skulle sarte nede i den tunge ende af feltet. Men godt overblik og en hurtig bil, sikrede ham 2. pladsen.

Det er så her problemet er, for ham der er sluttet som nummer 2 i løb nummer to i de seneste sæsoner, er også sluttet som nummer to verdensmesterskabet.

Faktisk er statistikken endnu hårdere mod Verstappen, end blot en enkelt placering i løb nummer to.

2021 sæsonen, hvor Hamilton, som de fleste nok husker det, sluttede som nummer 2, startede Hamilton med at vinde, blev nummer to i det andet løb, for igen at vinde i det tredje løb.

2022 sæsonen skiftede Hamilton ud med Leclerc. Her vandt monegaskeren første løb, blev nummer to i det andet og vandt det tredje, for at ende sæsonen som nummer 2 i mesterskabet.

2023 sæsonen er det så Verstappen, der er manden med 1, 2, 1 kombinationen, hvilket statistisk set, ser skidt ud for Red Bull kørerens håb om at sikre sig endnu et mesterskab allerede i år.

Men hvis man ændre den ene andenplads i løb nummer to til en sejr, ville han næsten være helt sikker på at vinde endnu et mesterskab, igen i følge statistikken.

Heldigvis er det kun tal og der er en lang sæson foran os, med mange spændende løb i vente.